Met deze tips gebruik je WhatsApp nog veel beter

Moto Keysafe

Het is de meest gebruikte Messenger app van de wereld, WhatsApp. Na jaren van stilstand ontwikkelt deze app zich in razend tempo en komen er steeds meer functies bij. In dit artikel geven we je een aantal tips om WhatsApp nog beter te gebruiken.

Instant videoberichten versturen

Voordat we uitleggen hoe je een instant videobericht maakt op je motorola, moeten we misschien uitleggen wat het precies is. Je kunt een instant videobericht het beste vergelijken met een stembericht. Je drukt op een toets en je begint direct een video op te nemen. Wanneer je de toets loslaat dan verschijnt het bericht direct in de app.

Hoe maak je een instant videobericht?

Het maken van een instant videobericht op WhatsApp is heel erg makkelijk. In de balk waar je de tekst invoert zie je het icoon voor de camera. Die ken je, want wanneer je daar op klikt kun je een foto maken en verzenden. Wanneer je deze knop ingedrukt houdt zie je een circel verschijnen en gaat hij een video opnemen. Zodra je deze loslaat verzend hij hem gelijk naar je gesprekspartner. Heel erg handig.

Meer privacy in WhatsApp? Zo werkt dat

Natuurlijk wil je niet ALLES delen met de mensen waar je mee appt. Daarom kun je in de instellingen van WhatsApp heel veel aanpassen op het gebied van privacy.

Je kunt hier instellen wie je profielfoto kan zien, wie je mag uitnodigen in groepen. Ook zet je hier de bekende blauwe vinkjes aan of uit.

Laat foto’s verdwijnen

Via WhatsApp versturen we ook heel veel foto’s met de camera van je motorola. Grappige, belangrijke maar soms ook intieme of gevoelige plaatjes delen we met elkaar. Niet alle foto’s hoeven bewaart te blijven en daarom kun je via WhatsApp instellen dat ze na een keer bekijken verdwijnen.

Ga naar de chat waar je een foto wil versturen, kik op het paperclip icoon om een foto te maken of selecteren. Wanneer je de foto gemaakt hebt of gekozen klik rechtsonder op het icoon met het getal ‘1’ en verzend de foto. De ontvanger kan de foto nu maar een keer bekijken en zelfs geen screenshot maken.

Wanneer je teksten wil laten verdwijnen dan kan dat ook. Je kunt dat per gesprek instellen.

  1. Ga naar de WhatsApp-chat waar je de gesprekken wil laten verdwijnen
  2. Tik op de drie stipjes rechtsboven en kies ‘Berichten met vervaldatum’
  3. Selecteer hier of je berichten na 24 uur, 7 dagen of 90 dagen automatisch moeten verdwijnen.

Heb je interesse in meer Tip & Tricks voor jouw moto? Klik dan hier en kies voor Tips & Tricks voor meer handige updates.