Op City Safari naar Rome met Motograaf Lucas van Gemert

Lucas van Gemert

30 april 2022 was het zo ver. Het vliegtuig vertrok om 08.40 vanuit Brussels Airport naar mijn bestemming: Rome, de stad van de oudheid.

Mijn naam is Lucas van Gemert, een 19-jarige motograaf voor Motorola. Het is fantastisch wanneer ik mijn twee grootste passies fotografie en reizen mag combineren. Samen met mijn motorola edge 20 pro leg ik de highlights van Rome vast, hier geef ik informatie over hoe mijn bevindingen zijn en informatie over de bezienswaardigheden. Dat belooft natuurlijk veel goeds!

Lucas van Gemert

De motorola edge 20 pro heeft een 50x zoom, wat erg handig is om bepaalde gebouwen van dichtbij vast te leggen. Verder heeft het toestel ook een groothoekfunctie, waar ik persoonlijk ook erg van houd, dit omdat je soms net meer wat diepte effect kan geven of bepaalde onderwerpen helemaal op de foto kan zetten. Wat in Rome erg handig is omdat er erg veel gebouwen zijn!

11 bezienswaardigheden in het prachtige Rome

Colosseum

Het Colosseum, een icoon van het oude Rome, is een imposant amfitheater gebouwd tussen 70 en 80 na Christus. Hier vonden gladiatorengevechten, dierengevechten en jachtspelen plaats voor tot wel 50.000 toeschouwers. Architectonisch een meesterwerk, het bestaat uit beton, kalksteen en drie verschillende soorten zuilen. Ondanks beschadigingen door aardbevingen en de tijd, blijft het een wereldberoemde toeristische attractie. Het Colosseum symboliseert de grootsheid en het vernuft van het Romeinse rijk.

Door gebruik te maken van de groothoekfunctie, creëer je meer diepte

Monumento a Vittorio Emanuele II
Het Monumento a Vittorio Emanuele II, gelegen aan het Piazza Venezia in Rome, is een imposant neoklassiek monument ter ere van de eerste koning van het verenigde Italië. Ontworpen door Giuseppe Sacconi en voltooid in 1911, bestaat het uit wit marmer met indrukwekkende trappen, zuilen en beeldhouwwerken. Het kolossale witte gebouw bevat o.a. een museum en het graf van een onbekende soldaat, welke bewaakt worden door twee soldaten.

Door de 50x zoom te gebruiken, kun je het onderwerp dichterbij halen

Trevifontein
De Trevifontein in Rome is een van de meest iconische fonteinen ter wereld. Het is een meesterwerk van barokke architectuur en staat bekend om zijn indrukwekkende omvang en gedetailleerde sculpturen. Het is een populaire plek voor toeristen om een muntje over hun schouder te gooien, wat volgens de legende geluk zou brengen en de wens om terug te keren naar Rome zou vervullen.

Ook bij deze foto heb ik gebruik gemaakt met de groothoeklens, hierdoor kan je heel het gebouw op de foto zetten

De Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad is een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld, bekend om zijn indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis. Het is de thuisbasis van vele kunstwerken, waaronder Michelangelo’s beroemde Pièta en het imposante Bernini’s baldakijn. Als centraal heiligdom van het katholicisme trekt het miljoenen pelgrims en toeristen van over de hele wereld.

Door de foto op een lager perspectief te nemen, lijkt alles veel groter
Maak gebruik van het licht, zoals je hier ziet komt er een lichtstraal door het raam. Dit zorgt voor een bijzonder element in je foto
Zorg ervoor dat je goed op de compositie let, dit maakt de foto een stuk beter

Vaticaans museum en Sixtijnse kapel

De Vaticaanse Musea herbergen een van ‘s werelds grootste kunstcollecties, met meesterwerken uit de oudheid tot de renaissance. De Sixtijnse Kapel, beroemd om Michelangelo’s prachtige fresco’s, is een hoogtepunt van het museumbezoek en een spirituele en artistieke ervaring. De kapel dient ook als de locatie voor het conclaaf, waar kardinalen samenkomen om een nieuwe paus te kiezen. Het is een onmisbare bestemming voor kunstliefhebbers en gelovigen die de rijke culturele erfenis van het Vaticaan willen ontdekken.

Forum Romanum & Palatijn

Het Forum Romanum en de Palatijn vormen samen het historische hart van het oude Rome. Het Forum was het politieke, religieuze en commerciële centrum van de stad, vol met indrukwekkende ruïnes van tempels, basilieken en triomfbogen. De Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome, biedt een adembenemend uitzicht over het Forum en de rest van de stad, en herbergt de ruïnes van keizerlijke paleizen en tuinen. Samen bieden deze archeologische sites een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en de macht van het oude Rome.

Wissel je perspectief regelmatig af, zodat je niet steeds dezelfde foto’s krijgt

Piazza Navona

Piazza Navona is een van de meest sfeervolle pleinen in Rome, bekend om zijn elegante barokke architectuur, waaronder de Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini. Het plein wordt omringd door prachtige kerken en historische gebouwen en is een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen. Het levendige plein is ook de thuisbasis van straatartiesten, cafés en restaurants, waardoor het een levendige en bruisende sfeer heeft die kenmerkend is voor het Romeinse stadsleven.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo, oorspronkelijk gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus, is een iconisch monument aan de oever van de Tiber in Rome. Door de eeuwen heen heeft het dienst gedaan als fort, residentie en gevangenis. Het imposante bouwwerk is bekroond met een cilindervormig fort en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het is een fascinerend stukje geschiedenis dat de militaire en politieke evolutie van Rome weerspiegelt.

Zorg ervoor dat je een goede compositie kiest

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo is een van de grootste en meest pittoreske pleinen in Rome, gelegen aan het noordelijke einde van de Via del Corso. Het plein wordt gedomineerd door de Egyptische obelisk en omringd door imposante kerken, fonteinen en historische gebouwen. Het is een populaire ontmoetingsplaats en een favoriete plek voor zowel toeristen als locals om te ontspannen en te genieten van het bruisende stadsleven. Met zijn symmetrische vorm en elegante architectuur is Piazza del Popolo een prachtig voorbeeld van het klassieke Romeinse stadsontwerp.

Een foto met uitzicht op het plein Piazza del Popolo

Spaanse trappen

De Spaanse Trappen, gelegen aan het Piazza di Spagna, zijn een iconische ontmoetingsplaats in Rome. Deze imposante trap van 135 treden leidt naar de Trinità dei Monti-kerk en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het is een populaire plek, vooral in het voorjaar wanneer de trap is versierd met bloemen.

Wanneer je een voorgrond in je foto hebt, creëer je meer diepte in de foto

Pantheon

Het Pantheon is een van de best bewaarde antieke gebouwen in Rome en een meesterwerk van klassieke architectuur. Het werd gebouwd als een tempel voor de Romeinse goden en heeft een indrukwekkende koepel met een oculus in het midden. Het Pantheon is nu een katholieke kerk en herbergt de graven van verschillende belangrijke Italianen, waaronder de beroemde kunstenaar Raphael. Het is een must-see attractie voor bezoekers die de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid van Rome willen ervaren.

Ik hoop dat je met deze City Safari in Rome de nodige inspiratie hebt opgedaan en je een goed beeld hebt gekregen van hetgeen je allemaal te wachten staat wanneer je binnenkort in de gelegenheid bent om Rome met eigen ogen te bewonderen. En natuurlijk met je Motorola smartphone in beeld te brengen.

Wil je ons laten meegenieten van jouw City Safari? Tag je foto’s dan met @motorola_nl of @motorola_be en #motofoto en #CitySafari

Ben je ook benieuwd naar de City Safari van de Belgische hoofdstad Brussel? Lees deze hier dan!

Heel veel plezier alvast!

Lucas van Gemert