Op city safari door de Belgische hoofdstad Brussel

City Safari Brussel

Wanneer mijn liefde voor gadgets & technologie samenvalt met mijn passie voor reizen, dan kan je anders dan blij zijn met het verzoek van Motorola om een City Safari in Brussel te ondernemen met de nieuwe motorola edge 20 pro!

Mijn naam is Marjolein en met 28 jaar op de teller, heb ik toch al wat telefoons versleten, mijn zwak voor nieuwe snufjes zit daar zeker voor iets tussen. Ondertussen weet ik al héél goed wat ik zoek in een smartphone én wat zeker niet. Een van de belangrijkste zaken (of het allerbelangrijkste) is de camera. Net om die reden trok ik met de motorola edge 20 pro in de hand (letterlijk dan) door Brussel om er alle functionaliteiten van de camera uit te testen. Laat me je al verklappen, het zijn er veel en de kwaliteit is top!

15 bezienswaardigheden in Brussel

Justitiepaleis

Op het Poelaertplein staat het imposante Justitiepaleis, één van de grootste in zijn soort. Wist je dat het gebouw al sinds 1984 in de stellingen staat? Sinds 2003 schijnt de vergulde koepel in al zijn glorie aan de skyline van Brussel. Zoom in met de 50x Super Zoom en ontdek de prachtige details.

City Safari Brussel
Marollen wijk

Voelen, ruiken, beleven én omhoog kijken. Dat laatste raad ik iedereen aan, om de eigenheid van een plek te ontdekken. In de Marollen is er altijd wel iets met alle zintuigen te beleven, maar de details vond ik up in the sky. Lelijke elektriciteitskabel versierd met de leukste huiselijke details.

City Safari Brussel
Steinenberger Wiltcher’s

Op het einde (of het begin) van de Louizalaan vind je het vijfsterrenhotel Steinenberger Wiltcher’s. Het hotel behoort tot één van de toonaangevende hotels van de Belgische wereldstad. In 2010 werd de ‘Louie Bar’ bekroond tot de ‘Beste hotel bar van Europa’. Fancy a drink? De gevel tovert je zo terug naar de films met Audrey Hepburn, pure klasse en zwart-wit uitstraling.

City Safari Brussel
Manneken Pis

Een bronzen, plassend jongetje in het centrum van Brussel, dat kan enkel en alleen maar Manneken Pis zijn. Hij heeft een garderobe om U tegen te zeggen, want bijna elke dag heeft hij een nieuwe outfit aan. Een van de beroemdste Belgische en Brusselse monumenten, dus zeker een fotobezoekje waard.

City Safari Brussel
Old England

Wandel je van Brussel-Centraal richting het Koningsplein dan kom je het imposante art-nouveaugebouw ‘Old England’ zeker en vast tegen. In een fantastisch zonnetje schittert het gebouw zodat je er zeker niet naast kan kijken. Vroeger was dit een warenhuis, maar sinds 2000 is het Muziekinstrumentenmuseum hierin gevestigd.

City Safari Brussel
Grote Markt Brussel

Een City Safari is niet compleet zonder de Grote Markt. Deze geeft je het gevoel dat je niet weet waar eerst te kijken. Zoveel imposante en belangrijke gebouwen op één plein. Denk maar aan het Stadhuis, het Broodhuis en de vele Gildehuizen stralen één voor één Werelderfgoed uit. Wist je dat het Stadhuis af en toe ook in een kleurtje gestoken wordt? Denk maar aan Pink Oktober (roze), campagne WeThe15 (paars),… Je krijgt een mooi overzicht door gebruik te maken van de panorama-functie van de motorola edge 20 pro.

City Safari Brussel
Het Zinneke

Iedereen heeft het over Manneken Pis en Jeanneke Pis, maar wie kent ‘Het Zinneke’? De urinerende hond naar de hand van Tom Frantzen. Zinneke wat? Afgeleid van de Zenne, een rivier maar ook de scheldnaam voor Brusselaars. Ga op zoek en leg de drie standbeelden vast op beeld! Zelf bij een City Safari by Night maak je met de Night Vision modus van de motorola edge 20 pro uitstekende foto’s.

City Safari Brussel
Green in the city

Een grootstad als Brussel wordt zelden geassocieerd met groene plekjes en zuurstof. Tijdens de City Safari in Brussel merkte ik dat niets minder waar is. Er zijn zoveel parken (klein en groot), groene gevels, kleurrijke bloemen,… die ervoor zorgen dat Brussel ademt. Maak er een spelletje van zoals ‘Fotografeer zoveel mogelijk gele bloemen’. Met de functie ‘Macro Vision’ breng je de meest levendige details in kaart.

City Safari Brussel
Op vintage schattenjacht

De Marollen is een levendige buurt die je zeker niet kan missen bij een tripje naar Brussel. Je komt er simpelweg door de (gratis) ‘Lift van de Marollen’ ter hoogte van het Poelaertplein te nemen. Te voet is natuurlijk ook een optie, maar een lift in een grootstad is gewoon een belevenis op zich. Ga op zoek naar vintage schatten in één van de antiekwinkels in de Blaesstraat. De ideale plaats om de Macro Vision functionaliteit opnieuw te testen en nog meer details te zien.

City Safari Brussel

Tussen de vele chocolatiers, herenhuizen, koffiebars en nabij de volkse Marollenwijk rijst de imposante, gotische Brusselse Kapellekerk (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk). De Kapellekerk heeft een complexe (bouw)geschiedenis, mede dankzij een enorme brand in 1405.

Bomen op de Kunstberg

Op de Kunstberg trekken de wit geschilderde bomen meteen de aandacht. Zo mooi in symmetrie, zo mooi in eenvoud. In 2019 waren er 392 witgekalkte boomstammen over Brussel verspreid. Het is geen kunst, maar het witsel biedt een effectieve bescherming van de boomstam tegen vorstscheuren en zonnebrand.

City Safari Brussel
Stadhuis

Op de Brusselse Grote Markt staat één van de mooiste stadhuizen van België en onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. PS. Wist je dat de toren niet exact in het midden van het gebouw staat?

City Safari Brussel
Het Reuzenrad: The View

Op het hoogste punt van Brussel vind je naast een adembenemend panorama, ook het Reuzenrad ‘The View’.  Vanop 55 meter hoogte krijg je een droomzicht over de stad. Wedden dat je niet weet waar eerst te kijken? Voor deze City Safari foto heb ik gebruik gemaakt van de spot colour functie. Een zwart/wit foto met 1 kleur!

City Safari Brussel
POZ Brussels

Een city safari zonder heerlijk gegeten te hebben, is onvolledig. In Brussel is er voor elk wat wils. In het weekend hoort een brunch op het programma te staan en daar is POZ Brussels de ideale foodspot voor. Reserveren is niet mogelijk, dus ga zeker tegen openingstijd of voorzie dat je even moet wachten. Maar ik beloof het je, het is de moeite!

Wafelwagen op het Koningsplein

Aan het wachten op de tram? Nog snel iets sneukelen vooraleer het Margritte Museum binnen te gaan? Of gewoon zin in een heerlijke warme wafel, al dan niet met lekker veel toppings? Wat is er nu gezelliger dan een wafel te kopen aan het Koningsplein en er nadien van te smullen op wandelafstand van al dat moois? Ik weet het antwoord al.

City Safari Brussel
Zotte Mouche, heerlijke Belgisch keuken

In België eten we frietjes met vol-au-vent, frietjes met stoofvlees, stoemp met worst, witloof in hesp,… en dat het liefste in een ongedwongen sfeer. Zotte Mouche biedt dit allemaal in een decor daterende uit de jaren ’60 en de mooiste Belgische chançons. Waaronder onze eigenste Sandra Kim.

City Safari Brussel
City Safari Brussel
Antiekmarkt op de Zavel

Op zaterdag en zondag is het antiekmarkt op de Zavel, een echte aanrader voor al wie in Brussel is. De Grote Zavel ligt in het hart van de antiquairswijk en  de antiekmarkt is één van de oudste markten in Brussel.

City Safari Brussel
Poechenellekelder

Recht tegenover Manneken Pis vind je de Poechenellekelder, één van de biercafés in Brussel waar zowel Brusselaars als toeristen elkaar vinden in een gemeenschappelijke passie. Binnen zijn er verschillende tafels met gegraveerde koperen plaatsjes, deze staan voor tal van eregasten met hun vaste plaatsen. In de kelder van dit café werden vroeger theatervoorstellingen gespeeld met jawel, poechenellen (oude marionetten).

City Safari Brussel
Vossenplein

Het Vossenplein is het meest gekende plein in de Marollen en bij uitstek een van de bekendste pleinen van Brussel. Dat allemaal dankzij de dagelijkse vlooienmarkt die er plaatsvindt. Zeg geen gewone vlooienmarkt, tegen de vlooienmarkt waar Kuifje in het begin van het album ‘Het geheim van de Eenhoorn’ een scheepsmodel koopt. Op en rond het plein bruist het van het volk, de gezelligheid en de muurschilderingen.

City Safari Brussel
Zondagmarkt aan het Zuidstation

Op zondag tussen 8u – 13u is de markt aan het Zuidstation the place-to-be. De zondagmarkt is één van de grootste multiculturele markten van Brussel en een echt festijn voor de zintuigen. Je vindt er zowel voeding, kleding en planten. Kom toe met een lege maag en geniet van de verse lekkernijen die de marktkramers met plezier voor je klaarmaken.

City Safari Brussel

Neem de metro of de tram richting de halte ‘Heizel’, volg jouw medereizigers en kom uit aan het Atomium, de must visit wanneer je in Brussel bent. De stalen constructie werd gebouwd naar aanleiding van de Expo 58 en is een echte blikvanger in de Belgische hoofdstad. Combineer een bezoek met picknick in het Ossegempark of een reis door Mini-Europa. Vergeet zeker geen typisch pak friet met mayonaise om de Belgische ervaring compleet te maken. Het moeilijkste aan een selfie bij het Atomium? Ervoor zorgen dat alle negen bollen op de foto staan. Mission complete.

City Safari Brussel

Ik hoop dat je met deze City Safari in Brussel de nodige inspiratie hebt opgedaan en je een goed beeld hebt gekregen van hetgeen je allemaal te wachten staat wanneer je binnenkort in de gelegenheid bent om deze mooie stad met eigen ogen te bewonderen. En natuurlijk met je smartphone in beeld te brengen.

Wil je ons laten meegenieten van jouw City Safari? Tag je foto’s dan met @motorola_nl of @motorola_be en #motofoto en #CitySafari

Veel plezier!   Marjolein