Mijn biografie

Mijn naam is Lucas van Gemert, ik ben een 21-jarige fotograaf uit Nederland. Vier jaar geleden ben ik serieus begonnen met fotograferen en sindsdien ben ik gegroeid tot een ervaren fotograaf. Ook heb ik mijzelf erg goed ontwikkeld in verschillende soorten fotografie. Ik kan mijn creativiteit toepassen in mijn fotografie, wat je ook terugziet in mijn foto’s.

Hoe het begon..

Al van kinds af aan ben ik bezig met fotografie, wanneer we op vakantie gingen nam ik altijd een compact camera mee om de vakantie vast te leggen. Dit vond ik altijd erg leuk om te doen. Vanaf 2018 mocht ik de camera van mijn vader gebruiken om het serieuzer aan te pakken, hierdoor werd het fotograferen een stuk leuker en uitdagender voor mij. Het zorgde voor vele positieve reacties op mijn Instagram, hierdoor legde ik de lat steeds hoger.

Het begin van smartphone fotografie

Echter kwam ik erachter dat je naast foto’s maken met je digitale camera ook zeer goede foto’s kon maken met een smartphone. Dit ontdekte ik toen ik mijn eerste Motorola smartphone had gekocht, de moto g6 plus. De resultaten van de moto g6 plus waren verbluffend. Sindsdien heb ik altijd mijn fotografie gecombineerd met mijn Motorola smartphone.

Jammer genoeg had ik nog geen eigen digitale camera tot mijn beschikking. Hier kwam verandering in toen ik in 2020 mijn eigen systeemcamera kocht. Het gaf mij meer mogelijkheden dit in combinatie met film. Hierdoor kon ik nog beter de bijzondere momenten vastleggen. De foto’s die je met deze systeemcamera kon nemen waren zeker niet verkeerd. Alleen sinds dit jaar ben ik toch weer overgestapt naar een spiegelreflexcamera, dit omdat ik het een stuk professioneler wilde aanpakken. Ook biedt deze camera net weer wat extra’s ten opzichte van de systeemcamera.

Veel oefenen en kennis op doen

Doordat ik al op jonge leeftijd ben begonnen met fotograferen, heb ik erg veel kennis opgedaan door veel te oefenen in verschillende scenario’s. Mijn passie ligt voornamelijk bij natuurfotografie en landschapsfotografie, maar ik doe ook graag aan stadsfotografie, bedrijfsfotografie en product fotografie.

Verder ben ik ook een student, ik studeer Commerciële Economie in Breda. Het is altijd goed om te leren en je kennis te verbeteren. Afgelopen vier jaar heb ik marketing en communicatie gestudeerd. Wat mij ook heeft geholpen bij productfotografie, maar ook de kijk op fotografie heeft veranderd.

De wereld ontdekken

Naast fotografie is reizen ook een andere passie van mij. Ik ga graag naar de Alpenlanden, historische steden en ervaar de prachtige natuur van landen. Maar ook een tocht op de mountainbike spreekt mij aan, ik ben dan sportief bezig en ontdek nieuwe plekken. Het mooie hieraan is dat mijn passies erg makkelijk te combineren zijn.

Anderen mensen inspireren

Met mijn fotografie wil ik andere mensen inspireren en laten zien hoe prachtig de wereld eigenlijk is. Dit doe ik door nieuwe plekken te ontdekken en deze vast te leggen. Hierdoor vertelt elke foto een ander verhaal, dit is natuurlijk enorm inspirerend.

Moto Medailles Verdient Lucas van Gemert volgens jou ook een medaille?
116 Medailles