Ga mee op City Safari met motograaf Merel naar de historische stad Lyon

Hoi, ik ben Merel Huybrechts en motograaf bij Motorola. Al van kleins af aan kon ik uren zitten staren naar mooie foto’s, maar ik werd pas echt omvergeblazen toen ik een foto van een verlaten kasteel zag voorbijkomen. Al snel ging ik eens zoeken en vond ik mijn nieuwe passie: urbexfotografie, fotografie van verlaten gebouwen. Van kleine boerderijtjes tot grote kastelen, het kan allemaal! In deze blogpost neem ik jullie mee naar Lyon in Frankrijk!

Lyon zeg je? Wel, Lyon (Lyonees: Liyon, verouderd Nederlands/Duits: Leyden) is een stad in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de mooiste plekjes van Lyon die ik ontdekte met de motorola edge 20

Lyon stad 

Lyon is makkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de fiets. Wij waren onze dag begonnen met de basiliek. De basiliek is ook wel gekend onder de naam ‘Notre-Dame de Fourvière’. Dit prachtige gebouw is gelegen op de heuvel Fourvière en biedt een uitzicht over de gehele stad. De basiliek is van binnen rijkelijk versierd en de vele kleuren springen meteen in het oog. Het uitzicht alleen al maakt deze basiliek zeker het bezoeken waard en in de nacht is de basiliek ook nog eens verlicht! 

Wanneer je van de basiliek wegloopt, zie je op nog geen kilometer verder een prachtig Romeins theater verschijnen. Vele delen van dit theater zijn prachtig bewaard gebleven en het voelt alsof de gladiatorenspelen elk moment zouden kunnen beginnen. Als je maar geen genoeg kan krijgen van de Romeinen, dan raad ik je zeker aan om het Gallo-Romeinse museum naast het theater te bezoeken! Wat cultuur opsnuiven, heerlijk toch? 

Lyon heeft twee stadsgedeelten: het oude en het nieuwe stadsgedeelte. In vieux Lyon vind je veel schattige boetiekjes en de typische Franse straatjes. In het nieuwe stadsgedeelte vind je dan weer de grotere winkelketens en veel imposante gebouwen. Je vindt werkelijk alles in de stad en vanaf de vele bruggen kan je ook van een geweldig uitzicht genieten.

1 van de beste eigenschappen van de camera van mijn Edge 20 vind ik hoe het de kleuren tot hun recht brengt. De kleuren van deze kerk springen eruit en het contrast tussen donker en licht wordt goed weergegeven!

Dankzij de nachtzicht functie ben ik er toch in geslaagd om de verlichte basiliek ‘s nachts vast te leggen. Bij deze foto heb ik redelijk veel moeten inzoomen, maar ook dit was geen probleem voor mijn Edge 20! Zelfs onder de lastigste omstandigheden bekwam ik een prachtig resultaat. 

La Confluence

La confluence is een wijk in Lyon. Het is vooral gekend voor het musée des confluences en het gigantische winkelcentrum. De architectuur van deze gebouwen zijn zeer speciaal en zeker het bezoeken waard. 


Parc de la tête d’or

Midden in Lyon stad heb je Parc de la tête d’or. Dit is een mooi aangelegd park van 117 hectare waar je een zoo, serres voor de plantenliefhebbers, een meer waar je op kan varen, een pop-up zwembad en nog veel meer leuke plaatjes kan vinden. En guess what? Gratis entree! Verspreid over het hele park vind je kraampjes waar je iets kan drinken of iets kan eten. De grasvelden zijn ook de perfecte plek om een picknick te houden. Kortom: in dit park is er genoeg voor een hele dag plezier!

Perouges

Als laatste hebben we nog Perouges. Dit is een middeleeuws dorpje gelegen op 30 minuten van Lyon. Van zodra je dit dorpje binnenwandelt, voelt het alsof je meteen terug gekatapulteerd wordt naar de middeleeuwen. Je hebt er vele lokale bakkers, winkeltjes en cafeetjes. Als je in de buurt bent, raad ik je zeker aan Perouges eens te bezoeken!

Doordat je heel makkelijk kan spelen met het licht, kan je makkelijk een mooi contrast creëren tussen schaduw en licht.

Fort de Bron

Het Fort de Bron is een negentiende eeuws fort dat gelegen is in Bron ( gemeente in Lyon). Elke eerste zondag van de maand kun je het fort bezoeken en af en toe worden er ook nog festiviteiten gehouden. Het is gelegen in een leuk parkje, dus ideaal voor een verkoelende wandeling tussen de bomen.

Dankzij de wide-angle lens van de motorola egde 20 was het heel makkelijk om zowel het fort als de brug in beeld te krijgen!


Grand parc de Miribel-Jonage

Grand parc de miribel-Jonage is een gigantisch natuurgebied gelegen rond Lyon. Je hebt er verschillende meren en stranden waar je kan zwemmen, maar je vindt er ook bossen, velden, charmante watervalletjes en rivieren. Echt iets voor de natuurliefhebbers en de waterratten. Ook heb je er genoeg waterkraantjes om je waterflessen op te vullen ( die zijn zeker nodig in zo een hitte ) of je kan er voor kiezen je te plaatsen op 1 van de vele gezellige terrasjes! 

Dankzij de motorola edge 20 komen al de kleuren echt tot hun recht. Met de pro­-functie is het heel makkelijk om te spelen met licht, kleuren en nog zoveel meer! Zo geef je makkelijk aan elke foto je eigen touch!

Met de macrofunctie is het appeltje eitje om mooie bloemen of andere details vast te leggen. Bij vele andere smartphones zou de kwaliteit en de scherpte van de foto verminderen door het vele inzoomen, maar zoals je ziet is er daar hier geen sprake van!

Wat vind ik van de motorola edge 20?

De motorola edge 20 heeft heel veel functies die makkelijk kunnen worden toegepast. Je hoeft geen topfotograaf te zijn om mooie foto’s te kunnen nemen met deze smartphone en dat maakt hem dus heel gebruiksvriendelijk. Het is ook heel makkelijk om je foto’s na te bewerken en zo de puntjes op de i te zetten. Dankzij deze top smartphone heb ik nu heel veel herinneringen van mijn reis en zal ik ze nooit meer vergeten! 

Groetjes,

Merel

Wil je ons laten meegenieten van jouw City Safari? Tag je foto’s dan met @motorola_nl of @motorola_be en #motofoto en #CitySafari

Ben je ook benieuwd naar een andere City Safari? Ontdek hier alles over de Belgische hoofdstad Brussel! En mocht je nog echt niet uitgekeken zijn dan, ga dan mee op reis naar het prachtige Lissabon!