Wandel jij vandaag ook tijdens je werkdag?

Wandel tijdens je werkdag

Vandaag is het Wandel tijdens je werkdag. Moet je vandaag naar kantoor? Ga vandaag de uitdaging aan leg de afstand lopend af. Zowel de thuiswerkers als de personen die naar kantoor moeten worden opgeroepen om de afstand naar het werk lopend af te leggen.

Sinds 2015 organiseert Wandelnet de nationale Wandel naar je Werkdag. De uitdaging werd toen al door duizenden geaccepteerd. Sinds vorige jaar heeft de dag een andere naam gekregen: de Wandel tijdens je Werk-dag.

Wandelen heeft een positieve impact

Door het wandelen breng je je lichaam en je geest in beweging, je haalt dan een frisse neus maar je krijgt ook nieuwe inspiratie, dit omdat je in een wisselende omgeving bevindt.

Een ander voordeel is dat je creativiteit toe neemt. Maar ook oplossingen bedenken voor ingewikkelde problemen gaat gemakkelijker. Verder verhoogt wandelen je concentratieniveau en focus.

Tot slot geeft wandelen je energie. Ben je moe of heb je gewoon een dipje? Ga lekker naar buiten en loop een rondje.

Apps gebruiken voor wandelen

Om je wandeling op te nemen op te nemen hebben wij hieronder de beste apps uitgekozen om je route op te nemen of je vooruitgang bij te houden.

Met je Motorola toestel kan je automatisch je stappen meten, dit komt omdat er een ingebouwde sensor in je telefoon zit. Het is dus ideaal om even snel een rondje te lopen.

1. Google fit

Google Fit

Gebruikers kunnen met Google Fit inzicht krijgen in hun gezondheid op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gezette stappen, hun hartslag, hetgeen ze hebben gegeten en natuurlijk het aantal verbrande calorieën. Al die informatie wordt gehaald uit apps en apparaten die de Google Fit API ondersteunen.

Strava (@Strava) / Twitter

2. Strava

Strava is het social media kanaal voor de (duur)sporter, door het aanmaken van een profiel kan jij mensen toestemming geven om jouw trainingen te laten volgen. Ook kan je Strava vrienden volgen en Kudos (vind-ik-leuks) geven.  

Strava heeft naast een website, ook een Strava-app, die een uitstekend werkt. Zowel voor IOS (iPhones) als voor Android is de Strava-app te downloaden. Indien je niet beschikt over een sporthorloge, maar liever wilt gaan lopen met de mobiele telefoon, dan kan je de Strava app gebruiken. Deze heeft een ingebouwde GPS tracker waardoor je na je training verschillende onderdelen kan inzien van je workout.

Naast dat Strava te gebruiken is voor hardlopers is de app ook te gebruiken voor wandelaars, fietsers en zwemmers. Hierdoor is de app ook geschikt voor onder andere triatleten.

3. Andere apps

Verder heb je vele andere apps die geschikt zijn om om een activiteit mee op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Runkeeper, Nike Training Club en Relive. Het is dus voor iedereen anders welke app hij het fijnste vind.

Doe jij ook mee met de challenge?

Foto door August de Richelieu via Pexels

Foto door Yogendra Singh via Pexels