Zo voorkom je dat je smartphone per ongeluk 112 belt

Met elke update krijgt het Android besturingssysteem, hier maken de smartphones van motorola gebruik van, nieuwe functies. Daarbij werken we ook aan de veiligheid van de gebruikers. Een van deze functies op het gebied van veiligheid is SOS.

Automatisch 112 bellen

Deze functie is bedoeld voor mensen die in een vervelende situatie belanden en ongezien 112 willen bellen. Hiervoor kun je vijf keer snel op de aan/uit-knop drukken waarna automatisch het alarmnummer wordt gebeld.

Nu kan het voorkomen dat je smartphone in je tas zit tussen andere spullen. Door de beweging kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat de aan/uit-knop vijf keer wordt ingedrukt. Staat de SOS-functie aan, dan wordt automatisch de hulpdiensten gebeld. Dat is natuurlijk niet de bedoeling want 112 is natuurlijk alleen bestemd voor echte noodgevallen.

Zo zet je deze SOS-functie uit

Deze nieuwe functie is geïntroduceerd met Android 12. Bij de smartphones van Motorola die nu (mei 2022) deze versie hebben staat deze functie automatisch aan. Wanneer je deze functie uit wil zetten dan kan dat heel erg eenvoudig op de volgende manier.

  1. Ga naar Instellingen
  2. Tik op Veiligheid en noodgevallen
  3. Kies SOS
  4. Zet SOS gebruiken uit
Zo zet je de SOS-functie 112 uit

We willen benadrukken dat deze SOS-functie ook erg nuttig kan zijn. Denk je dat dat voor jou het geval is, dan laat je hem lekker aan staan. Denk er alleen aan wanneer je je motorola in een tas of iets dergelijks stopt.

SOS-functie op toestellen van motorola

Omdat wij als motorola de hulpdiensten niet onnodig willen belasten hebben we besloten deze functie in toekomstige updates uit te zetten. Wil je dus wel gebruik maken van deze SOS-functie op je motorola smartphone met Android 12 of hoger dan doe je dat via de bovenstaande instructie.

Heb je nu na deze uitleg nog steeds vragen over deze functie dan kun je terecht in dit artikel van Androidworld of neem je contact op met de Nederlandse helpdesk.