Op city safari in Brugge met Marjolein

City Safari

Op City Safari in België, de afgelopen jaren de ontdekking bij uitstek! Het mooie weer bracht ons deze keer tot in de West-Vlaamse hoofdstad Brugge, ofwel “het Venetië van het Noorden”. Ik ben Marjolein en ging op City Safari met de motorola edge 30 fusion en maakte de meest spectaculaire beelden.. Brugge heeft voor ieder wat wils te bieden, of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, gastronomisch eten of gewoon heel erg kunt genieten van pittoreske grachten en historische gebouwen.

Een must-see in Brugge is het Belfort, één van de meest iconische bezienswaardigheden op de Markt en bij goed weer zichtbaar vanuit Zeebrugge! Het Belfort dateert uit de 13de eeuw en had zeer uiteenlopende functies. Op de dag van vandaag zijn de Stadshallen een multifunctionele ruimte voor tentoonstellingen, diners, congressen,… Je kan de 366 treden beklimmen en eenmaal boven word je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en omgeving (wordt gezegd).  In het Belfort (de toren) herbergt een impossante beiaard met 47 klokken, die nog steeds elke dag worden bespeeld door de beiaardier. Wist je dat er ook thematische liedjes worden gespeeld op de klokken?

Het Belfort is niet het enige prachtige, historische gebouw op de Markt. Je vindt er oa. ook het Provinciaal Hof (momenteel in de steigers voor renovatiewerken) en de typische Brugse gevels kunnen kunnen op een City Safari niet ontbreken. De panorama-functie van de motorola edge 30 fusion zorgt ervoor dat alles tot zijn recht komt in 1 enkele foto.

Loop je verloren in de vele kleine straatjes die Brugge rijk is? Don’t worry, want in Brugge is verdwalen echt onmogelijk. Zoek het hoogste punt van het Belfort en zo vind je altijd de weg naar het centrum terug.

Zoom in op de rijke details van Brugge

Met veel argwaan testte ik de zoomfunctie uit van de motorola edge 30 fusion, meestal eindigen zulke foto’s in een korrelig resultaat … MAAR wauw! Het eindresultaat van de zoom en in nachtmodus is gewoonweg fenomenaal. De kleuren, de pixels en dit gecombineerd met de pracht van Brugge.

Van de Markt wandelen we op ons gemak richting de Burg waar zich onder andere het Stadhuis bevindt. In het verbindingsstraatje tussen beide pleinen word je wellicht verleid door de geur van verse wafels, maar wist je dat je er ook het smalste steegje van Brugge kan vinden? Je loopt er zo voorbij! De Garre, vroeger een brandstraatje dat doorliep tot aan de reitjes om snel te kunnen blussen, maar tegenwoordig heeft het een doodlopend einde (en verscheidene cafeetjes).

Chocolade kopen, is voor toeristen echt een must-do wanneer je op City Safari in Brugge bent. Ben je niet zo’n chocolade-liefhebber, maar kan je kunst wel appreciëren, passeer dan zeker even langs The Chocolate Line. Elk seizoen wordt er een meesterwerk uit chocolade in de etalage getoverd.

Heb ook voor de details

Een van de leukste, meest inspirerende things to do op City Safari in Brugge, is het ronddwalen in de kleine, rustige straatjes en je focussen op de details. Deuren, details op de huizen, gordijnen, … Je noemt het, je vindt het. Maak er voor jezelf een soort van zoektocht van en fotografeer bijvoorbeeld alle deuren met huisnummer 73.

Weerspiegelingen op het water

De plek om de camera van de motorola edge 30 fusion uitvoerig te testen, is de Rozenhoedkaai. Wacht het goede moment af, want dit is één van de meest gefotografeerde plekjes in Brugge die je tijdens je City Safari niet mag missen. Dankzij de talrijke hoeken komt elke foto telkens weer anders uit. Wij passeerden er rond 20u30, net te laat om de bootjes te zien varen, maar net op tijd om de weerspiegeling van de Brugse gebouwen in het water vast te leggen.

Wil je een poging doen om te ontsnappen aan de toeristen tijdens je City Safari? Wandel dan even de ‘Passage Bourgoensche Cruyce’ in en wordt betoverd door nog een magisch uitzicht.

Uitzicht over het wondermooie Brugge

De City Safari sluiten we af we met het mooiste panoramische zicht op Brugge en dit vanaf het dakterras van het Concertgebouw. Je geniet er – bij mooi weer – van een uniek uitzicht over de historische kern tot aan de kust. Dit dakterras is enkel en alleen toegankelijk tijdens een bezoek aan het belevingsparcours Concertgebouw Circuit. Alleen al voor het uitzicht de moeite waard!

Met de motorola edge 30 fusion op City Safari gaan, is echt een plezier. Stijlvol en krachtig, zijn voor mij twee belangrijke kernwoorden. Het is even wennen aan het smallere, gebogen scherm (zeker in vergelijking met de Motorola Edge 20 Pro), maar de nieuwe camerafuncties maken alles goed. Met als stip op nummer 1: de indrukwekkende batterijduur en zot snelle oplaadtijd.

Dankzij de hoofdcamera en selfiecamera zijn mijn foto’s van haarscherpe en hoge kwaliteit. Just how I like it ?

Groetjes uit Brugge,

Marjolein

Heb je genoten van deze City Safari? Bekijk dan ook de City Safari van Marjolein naar Brussel of één van de andere City Safari blogs van onze motografen naar o.a. Praag, Lyon, Rome of IJland op mijnmoto.nl