Hoe moet ik mijn motorola updaten naar de nieuwste versie

Een smartphone bestaat grofweg uit twee delen. De hardware, en dat is de telefoon zelf en de software en die zorgt ervoor dat het toestel ook echt werkt. Deze software moet up to date gehouden worden en dat doen we door middel van updates.

Hoe installeer ik een update voor mijn smartphone

Er zijn twee verschillende soorten updates voor de software van je smartphone. Een update van de Androidversie en een beveiligingsupdate. Wanneer je wil weten wat precies het verschil is dan lees je dit artikel.

In dit artikel leggen we je uit hoe je je toestel kunt updaten, handmatig en automatisch

Zien welke Android-versie je hebt

De Android-software heeft een versienummer. Zo kan iedereen ze uit elkaar houden omdat er elk jaar een nieuwe versie verschijnt. Deze versies krijgen een nummer, zo is op het moment van schrijven Android 12 de meest recente versie.

Wil je zelf zien op wat voor versie van Android jouw toestel draait, dan kun je het volgende doen:

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Telefooninfo 
  3. Tik daarna op Android-versie.
  4. Hier kun je de Android-versie, Android-beveiligingsupdate en buildnummer vinden.

De nieuwste beschikbare updates downloaden

Wanneer er een update voor je klaar staat dan ontvang je daarvan een melding. Open deze en tik je op de update-actie. Je toestel zal je dan vanzelf door het proces heen leiden. Wees niet bang dit is erg eenvoudig. Na het voltooien van de update zal het toestel zich vanzelf opnieuw opstarten om de update te activeren.

Wanneer je de melding (per ongeluk)hebt verwijderd of je wil zelf controleren of er een update is, dan kun je het volgende doen

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Systeemupdates.
  3. Je ziet hier op wat voor versie je telefoon draait
  4. Klik op ‘updates controleren’

Klik op ‘Slimme Updates’ om ervoor te zorgen dat wanneer er een update beschikbaar is, deze altijd zal worden gedownload.

Van welke versie moet mijn smartphone gebruik maken?

Het is per model verschillend hoeveel updates deze krijgt en wanneer. Dit gebeurt helaas niet op een vast moment. Wil je graag controleren of jouw motorola op de meest recente versie draait, dan kun je dat hier controleren.