Zo maak je foto’s door gebruik te maken van reflecties

Mijn naam is Lionel Maelfeyt, ook bekend als “NTX.Photography“. Ik ben een 34-jarige autodidactische fotograaf uit Brussel. Gepassioneerd door de hoofdstad van Europa, ga ik regelmatig op zoek naar hippe plekken, die me een nieuwe kijk op de stad geven waarin ik ben opgegroeid.

Motorola vroeg me -in teken van het motofoto thema van deze maand- om de gloednieuwe motorola edge 30 ultra uit te testen vanuit mijn street photography expertise op zoek naar ‘reflecties’ en hierover enkele bevindingen, tips and tricks neer te pennen.

foto van Lionel gemaakt door Cem.pictures

“De kwaliteit van een camera is dan ook mijn prioriteit bij de beoordeling van een nieuwe telefoon.”

motorola edge 30 ultra

De telefoon past gemakkelijk in de categorie premium smartphones. De gebogen randen, de fijne details. Het 6,67 inch, Full HD+ 2400 bij 1080 pixels pOLED scherm zorgt voor een uitstekend paneel dat op gelijke voet staat met de concurrentie in deze range van premium smartphones. Maar wat mij natuurlijk interesseert is de camera.

Deze motorola edge 30 ultra is het eerste model met een 200 megapixel hoofdsensor, die opent op f/1.9. De smartphone heeft ook een ultragroothoeksensor (114°) met een opening op f/2.2 en een kleinere telelens (x2 optische zoom) van 12 megapixels met een opening op f/1.6.

Meten is weten – kennismaken met de camera

Om de verschillende sensoren zo goed mogelijk te testen, besloot ik mijn opnamen te maken in de “Pro”-stand, zodat ik volledige controle had over mijn instellingen.

Vervolgens heb ik de kleuren van mijn foto’s geretoucheerd om ze in overeenstemming te brengen met mijn gebruikelijke fotografische stijl. En de smartphone doet het geweldig!
Met een ongelooflijk reactievermogen en uitstekende beelddefinitie, zijn hier een paar opnamen die ik tijdens mijn uitstapjes in Brussel kon maken, zoals ik gewend ben met mijn professionele camera-apparatuur, maar deze keer met de motorola edge 30 ultra!

Om de camera te testen in omstandigheden die passen bij mijn stijl, besloot ik wat reflecties te testen en hier zijn mijn tips voor het vastleggen van een aantal enigszins ongebruikelijke opnamen:

  • Tip 1: Zoek een reflecterend oppervlak. Elk oppervlak: water, een autodak, een stuk metaal, … Think out-of-the-box!
  • Tip 2: Buig zoveel mogelijk van de grond en gebruik de groothoek. Low-angle shots zijn zeer effectief!
  • Tip 3: Draai je telefoon om, om de sensor zo dicht mogelijk bij het reflecterende oppervlak te brengen.
  • Tip 4: indien mogelijk, gebruik een statief, zet je Motorola vast en maak je compositie, hiervoor ga je naar de “Pro-modus” van je camera.
  • Tip 5: Wees creatief en wees nooit bang om door te zetten. Een mislukte foto is nooit een mislukking. Het is een les!

Met deze tips en tricks zullen jullie volgende reflectie foto’s er zeker en vast uitspringen!

Lijkt jou het maken van sfeervolle foto’s ook leuk?

Wil je meer te weten komen over het maken van foto’s met je smartphone, volg dan mijnmoto.nl voor meer tips. Ik wens jullie dan ook veel succes en plezier tijdens je volgende wandelingen. Deel je resultaten op Instagram met #motofoto en tag @Motorola_nl of @Motorola_be en wie weet komt jouw foto voorbij in de volgende serie.


Alle foto’s zijn gemaakt met de motorola edge 30 ultra door NTX.photography.
De foto van Lionel werd gemaakt door Cem.Pictures