motorola edge 30 pro – maak ongekende prestaties mogelijk

Motorola edge 30 pro

Vandaag voegt Motorola het nieuwste edge-toestel toe aan de premium familie: de motorola edge 30 proVoorzien van een baanbrekend mobiel platform, een super geavanceerd camerasysteem en een ongelofelijke display, is deze edge een ware game changer. Recent was Motorola de eerste Original Equipment Manufactuer (OEM) die een smartphone lanceerde met de super krachtige Snapdragon® 8 Gen 1 en vandaag brengen zij dit toestel naar nog meer consumenten.

Maak baanbrekende performances mogelijk

De nieuwe edge beschikt over het Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform, het meest geavanceerde mobiele platform van Qualcomm Technologies, dat geavanceerde 5G-, AI-, gaming-, camera-, Wi-Fi- en Bluetooth®-technologieën ondersteunt.

Gebruikers ervaren de voordelen van de volledige suite van Snapdragon Elite Gaming™-functies, een snelle reactietijd en kleurrijke HDR-scènes met super realistische graphics en functies op desktop-niveau. In vergelijking met de vorige generatie biedt het toestel 30% meer vermogen en 25% meer efficiëntie met de Qualcomm® Adreno™ GPU. Mobile-first functies, VRS Pro en Volumetric Rendering, zorgen voor adembenemende scènes en levensechte deeltjeseffecten.

Met de kracht van het Snapdragon X65 Modem RF-systeem kan de nieuwe edge met ongekende snelheid verbinden met 5G-netwerken. Om het meeste te halen uit het nieuwe 6 GHz WiFi-spectrum verbindt het toestel met een nog grotere snelheid door middel van
Wi-Fi 6E4. Haal je voordeel uit de verbeterde 5G-functies2 van Release 16 die voldoen aan de beloftes van het netwerk van de volgende generatie en zorgen voor een betere ervaring.

Het nieuwe toestel biedt consumenten tot wel 4x snellere prestaties van apps, waarbij Artificial Intelligence (AI) breed wordt geïmplementeerd, van fotografie tot aan gamen en connectiviteit. Dit gaat gepaard met het optimaliseren van de app-performance, batterijduur en efficiëntie. Ook zorgt het nieuwe low-power design voor een nog langere batterijduur.

Omdat batterijduur een topprioriteit is van onze consumenten, beschikt de nieuwe edge over een 4800mAh batterij, zodat gebruikers verbonden blijven met 5G zonder snelheid te verliezen. Ook kunnen gebruikers snelle TurboPower™ Charging verwachten met tot wel 68W aan laadcapaciteit. Dit zorgt voor ervoor dat het toestel voor meer dan 50% opgeladen is in slechts 15 minuten1. Ook wordt 15W TurboPower draadloos opladen ondersteund en kan de edge met andere toestellen worden verbonden om de batterijcapaciteit te delen.

motorola edge 30 pro

triple high-res camera voor een ongelofelijke ervaring

 De camera van de nieuwe edge beschikt over de hardware en software die nodig is om adembenemende foto’s en video’s te maken. Zo zijn de focus- en stabilisatie-hardware in de hoofdcamera verbeterd, is er een significante demping van achtergrondgeluid en is er verbeterd nachtzicht.

Motorola heeft het camerasysteem van de edge verbeterd door twee 50MP camera’s toe te voegen voor ultrawijdhoek foto’s en extreme close-ups. Fotografen kunnen gebruik maken van 32x meer pixels door instant all-pixel focus om zo snellere en preciezere beelden te schieten bij elk licht. Door de vernieuwde OIS worden ongewenste trillingen geëlimineerd voor scherpere foto’s.

Voor de beginnende filmmaker kan de edge 30 pro adembenemende video’s opnemen die voldoen aan de strenge HDR10+-standaarden voor kleurcorrectie, kleurenspectrum, helderheid en contrast. Verder biedt het toestel levensechte 8K-resolutie wat resulteert in een kwaliteit van meer dan 26 miljoen pixels – de hoogste videoresolutie die een smartphone ooit gekend heeft.

De nieuwe edge pakt twee van de grootste pijnpunten aan van ultrawijdhoek camera’s: detail en prestatie bij weinig licht. Door de innovatieve eigenschappen van het toestel kunnen gebruikers 50MP ultrawijd foto’s maken met high-res detail bij daglicht. Door meerdere pixels te combineren tot één grote pixel kan de ultrawijd sensor de helderheid en scherpte ook een boost geven bij weinig licht. Voor extreme close-ups beschikt het toestel over een ingebouwde Macro Vision die je tot 4x dichter bij het object brengt dan standaard lenzen. Mocht dat nog niet genoeg zijn, heeft de edge ook een 60MP selfie-camera om prachtige, ultrahoge resolutie selfies te maken met Quad-Pixel technologie.

motorola edge 30 pro

ultravloeiend scherm en geluidskwaliteit van het hoogste niveau

 Het nieuwe edge-toestel brengt films tot leven met meer dan een miljard kleurtonen op een 6.7″ Max Vision OLED display. Motorola heeft een scherper beeld met minder pixelvorming ontwikkeld dankzij full HD resolutie. Dit zorgt niet alleen voor een betere kijkervaring, maar komt ook de accuduur ten goede . Dit alles is mogelijk zonder haperen dankzij een ongelooflijk vloeiende 144 Hz verversingssnelheid.

Om de cinematografische ervaring te ondersteunen heeft Motorola Dolby Atmos en twee grote stereo speakers geïmplementeerd om het geluid nog rijker, ruimtelijker, en natuurlijker te laten klinken, of je nu via je koptelefoon of speaker luistert. Door de Snapdragon Sound™ technologie biedt de nieuwe edge ook een uitstekende kwaliteit voor draadloze audio. Het is een revolutie op het gebied van draadloze audio die grens met draadloze apparaten vervaagd door muziek van hoge resolutie, heldere videogesprekken, en perfect gesynchroniseerd entertainment te leveren via Bluetooth koptelefoons.

motorola edge 30 pro

Een innovatieve software-ervaring

De nieuwste toevoeging van de motorola edge familie bezit ongekende krachten. Daarom is Ready For5 in het leven geroepen: het versterkt alles waar je telefoon toe in staat is. Het Ready For-plaform is hervormd met een frisse look die precies past bij de hybride wereld van vandaag. Gebruikers kunnen (ook draadloos) verbinden om de ervaring te beleven op een groot scherm, of het nu gamen of videobellen is. Ready For PC kan nu ook gebruikt worden op Windows 10 en Windows 11 waardoor het nog eenvoudiger is om verbinding te maken en multitasken tot een ongekende hoogte te brengen: van toegang tot twee besturingssystemen op één scherm tot het overzetten van bestanden tussen aangesloten apparaten.

Als onderdeel van Motorola’s belofte om consumenten de beste software-ervaring te bieden, draait de nieuwe edge op een schone versie van Android 12, zonder overbodige software skins of dubbele apps.  Door My UX doet het toestel precies wat de gebruiker wil en kunnen ze specifieke gebaren en entertainment settings instellen en unieke looks creëren.

Verder is Motorola de eerste die het Snapdragon Spaces XR Developer Platform ondersteunt. Gekoppeld aan de Lenovo A3 ThinkReality smart glasses, kunnen ontwikkelaars een meeslepende ervaring creëren door AR-brillen aan te drijven met het nieuwe motorola edge-toestel.

Beschikbaarheid en prijs

 De nieuwe motorola edge 30 pro is beschikbaar in Nederland vanaf vandaag in twee kleuren: Cosmos Blue en Stardust White*, tegen de adviesprijs van € 799,99.

Ter introductie geeft Motorola tot en met 3 april bij aankoop van de edge 30 pro een Lenovo Tab M10 tablet bij cadeau.

motorola edge 30 pro

*vooalsnog exclusief verkrijgbaar via motorola.com