Moto KeySafe biedt bescherming tegen sabotage

Moto Keysafe

Motorola heeft in de laatste jaren ThinkShield voor het mobiele platform ontwikkeld en verbeterd om zakelijke beveiliging, beheerbaarheid, productiviteit en servicefuncties op de smartphones te leveren. Met de Lenovo ThinkPhone by motorola tillen wij beveiliging naar een hoger level met Moto KeySafe.

Met Moto KeySafe hebben onze smartphones een beveiligingsprocessor die het uitvoeren van processen veiliger maakt en gevoelige gegevens en informatie beter beschermt. Dit biedt beveiliging op hardwareniveau met fraudebestendige bescherming. Als een fysiek geïsoleerde processor helpt Moto KeySafe kwaadaardige aanvallen op de kernprocessor tegen te gaan. Deze bescherming is onder andere mogelijk doordat de processor een eigen, aparte geheugenlocatie heeft, waar gevoelige digitale sleutels worden opgeslagen. Bovendien is de firmware die op deze processor uitgerust om mogelijke aanvallen te weerstaan. Met dit beschermingsniveau zijn gevoelige processen (bijvoorbeeld ontgrendeling van het apparaat en bestandsversleuteling) en gegevens beter beschermd tegen geavanceerde aanvallen zoals  fysieke en side-channel aanvallen.

moto keysafe

Moto KeySafe kun je dus zien als een verborgen kluis. Alle Motorola smartphones met ThinkShield voor mobiele ingebouwde beveiliging hebben een superieure bescherming en zorgt daarbovenop voor een extra laag ter bescherming tegen geavanceerde aanvallen.

Formeel gecertificeerd met hoog beveiligingsniveau

Motorola levert Moto KeySafe in samenwerking met industriepartners Qualcomm Technologies Inc. en Google. De huidige implementatie is gebaseerd op de beveiligde verwerkingseenheid in het Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform en volgt de Android-beveiligingsvereisten voor Strongbox Keymaster. Met deze implementatie levert Moto KeySafe een gecertificeerd platform met verbeterde beveiliging voor haar consumenten.

Digitale autosleutels en portemonnee

Met Moto KeySafe voeg je extra lagen van geavanceerde verificatie toe aan gevoelige processen. Voorbeelden van een gevoelig proces zijn de apparaatvergrendeling met behulp van een pin of wachtwoord en bestandscodering.  Om deze processen te laten werken, slaan de apparaten digitale sleutels op en worden deze sleutels – elke keer dat het proces wordt uitgevoerd – gecontroleerd. Met Moto KeySafe worden deze digitale sleutels nu op een aparte plaats opgeslagen met extra authenticatie om toegang te krijgen.  De technische benaming is keymaster HAL (hardware-abstractielaag).

Motorola smartphones met Moto KeySafe kan gebruikt worden voor oplossingen zoals digitale auto- en huissleutels, digitale paspoorten en rijbewijzen, en geavanceerde betalingsoplossingen die een compromisloos beveiligingsniveau vereisen. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de speciale beveiligingsprocessor om gebruikers het vertrouwen te geven dat hun meest waardevolle bezittingen worden beschermd op een Motorola-toestel.

moto keysafe

Moto KeySafe zal beschikbaar zijn in geselecteerde apparaten, waaronder de motorola edge 30 ultra en Lenovo ThinkPhone by motorola.

Meer informatie

Wil je meer lezen over de zakelijke oplossingen van Motorola, ga dan naar onze speciale business to business website.