Moto g-serie 10 generaties celebration!

Moto g-serie 10 generaties celebration!

Motorola viert 10 generaties van vooruitstrevende innovatieve functies en premiumtechnologie met zijn moto g-serie.

Motorola loopt al sinds 1973 voorop in de mobiele communicatie-industrie, streeft er altijd naar om de smartphonebranche vooruit te helpen en is als zodanig verantwoordelijk voor enkele van de belangrijkste en meest baanbrekende technologieën en innovaties die het mobiele toestel maken tot wat het nu is. Van het eerste mobiele telefoongesprek tot het eerste 5G-toestel, Motorola blijft de manier waarop we ontdekken, delen en verbinden, verder ontwikkelen.

Deze pioniersgeest inspireerde Motorola om de premiumtechnologie continue te verbeteren door de nieuwste en beste smartphone-innovaties te gebruiken en te zorgen voor een betaalbare prijs en toegankelijke producten voor consumenten overal ter wereld. Met de feedback van consumenten als uitgangspunt, creëerde Motorola een productfamilie die niet alleen leverde wat het belangrijkst was, maar ook meer opties bood. Zo kon de eindgebruiker een toestel kiezen bestaande uit functies naar eigen wens en smaak.

En daarmee was de moto g-familie geboren. Motorola veroorzaakte een revolutie in de smartphonebranche door een middensegment te laten ontstaan en hierop te focussen. Nooit eerder waren de nieuwste functies en innovaties, normaal gereserveerd voor premium smartphones, zo betaalbaar, en dat alles zonder in te boeten aan design of functionaliteit. Motorola maakte daarmee het onmogelijke mogelijk: het leveren van vooruitstrevende smartphones voor een schappelijke prijs.

Zeg ‘hello’ tegen de meest baanbrekende innovaties in moto g per generatie 

  • moto g – in 2013: het eerste toestel in een franchise dat de mobiele industrie voor altijd zou veranderen. De moto g bood de eerste quad-coreprocessor met 1 GB RAM aan tegen een mid-tier prijs.
  • moto g2 – in 2014: voortbouwend op het momentum van de eerste moto g en omdat het nog meer pijnpunten van de consument wilde oplossen, introduceerde Motorola krachtig stereogeluid op de handset en een groter 5,0-inch display in de tweede generatie van de moto g. Samen met dit en begrip voor de behoefte van de consument aan een persoonlijkere ervaring, bood de moto g2 Motorola kleurenschalen aan, zodat gebruikers hun toestel konden aanpassen. Dit was een initiatief dat werd doorgezet naar de toestellen van vandaag met Motorola’s My UX-software. Dit biedt de mogelijkheid om de style van je smartphone aan te passen en eigen te maken: van intuïtieve gebaren tot achtergronden en lettertypen.
  • moto g3 – het nieuwe moto g-ontwerp in 2015 was waterbestendig en had een camera voor snel vastleggen. Het was perfect om onderweg herinneringen te maken, ongeacht het weer of de omgeving. Het bevatte ook optionele 2GB RAM en TurboPower voor snel opladen, zodat je nooit zonder stroom kwam te zitten wanneer je het nodig had.
  • moto g4 – aangezien Motorola begreep dat consumenten verschillende functies in hun smartphones waardeerden, introduceerden ze het ‘familie’-concept in het segment in 2016. Voor het eerst kon je je favoriete toestel kiezen op basis van de functie die voor jou het belangrijkst was, zonder concessies te doen aan de basisfunctionaliteiten en ontwerpelementen die je prettig vond en vertrouwde. Het was de moto g4 die als eerste een premium pakket met vingerafdruksensor, laserfocus en PDAF-camera (Phase Detection Auto Focus) naar een mid-range toestel bracht.
  • moto g5 – in 2017 lanceerde Motorola de moto g5, dit toestel had een volledig nieuw ontwerp met een metalen afwerking waardoor het een premium look en touch kreeg, evenals premium softwarefuncties voor een meer betaalbare prijs. Deze generatie introduceerde ook een dubbel camerasysteem en een snel scherpstelsysteem voor een uitstekende beeldervaring die voorheen niet beschikbaar was op telefoons in dit segment.
  • moto g6 – de moto g-familie bleef indruk maken vanuit ontwerpperspectief toen de moto g6 in 2018 arriveerde met een 3D-glazen achterkant: het toestel zag er niet alleen mooi uit, maar het lag ook lekker in de hand. Bovendien introduceerde de moto g6 een verbluffend Max Vision-display voor een geheel nieuwe kijkervaring en had het een batterijduur van 3.200 mAh, de grootste in een moto g-toestel tot nu toe.
  • moto g7 – in 2019 stond de moto g-franchise van Motorola bekend om de introductie van de nieuwste technologie en innovaties. Toen de langverwachte moto g7-familie op de markt kwam, bracht deze vier versies uit en hierdoor werd het de grootste familie tot nu toe. De belangrijkste kenmerken waren een Max Vision-display met inkeping, zoom met hoge resolutie, OIS in de hoofdcamera en voor het eerst een oplaadsysteem van 27 W. Dit was een ‘game changer’ in een opspelende franchise. In de moto g7-familie zat er namelijk voor iedereen een geschikt toestel bij.
  • moto g8 – in een snel veranderende wereld van technische innovatie kon het soms moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties, maar Motorola maakte het gemakkelijk met de moto g-families. Door deze technologie te blijven verbeteren, zorgde Motorola ervoor dat het voor iedereen mogelijk was om de nieuwste technologie te bezitten zodra deze beschikbaar was. Dit werd mogelijk gemaakt door te focussen op de belangrijkste functies, zoals camera’s en batterijvermogen. Dus in 2019 werd de moto g8-familie gelanceerd met quad-pixel cameratechnologie, uitstekend geluid en een batterijduur van 5000 mAh. Dit is altijd het belangrijkst geweest voor Motorola-consumenten, en dat is ook wat ze hebben gekregen.
  • moto g9 – In 2020 kon niemand zich voorstellen hoe de wereld zou kunnen veranderen en hoe we meer dan ooit tevoren op onze smartphones zouden gaan vertrouwen om verbonden te blijven, vast te leggen, te creëren en te inspireren. In 2020 arriveerde de moto g9 en deze familie bracht een quad-camerasysteem en een ongelooflijke 6.000 mAh-batterij met zich mee, de grootste batterij in een Motorola-toestel ooit. Het leverde ook een groter scherm op om jouw kijkervaring te verbeteren, of je nu je favoriete programma streamde, een telefonische vergadering organiseerde of op afstand contact maakte met dierbaren. Het introduceerde ook 5G-snelheden en de Qualcomm Snapdragon 700-serie, nog zo’n baanbrekende primeur voor Motorola om technologie van hoog niveau beschikbaar te stellen voor zo’n betaalbare prijs.
  • moto g100 – de moto g-familie is steeds sterker geworden sinds het voor het eerst op de markt kwam en in 2021 heeft Motorola de krachtigste moto g ooit geïntroduceerd. Het eerste toestel in deze familie met een Qualcomm® Snapdragon™ 8-serie mobiel platform, de moto g100, is klaar voor 5G en biedt topprestaties. En dan zijn we er nog niet: het is compatibel met Motorola’s nieuwe Ready For-platform dat is ontworpen om jouw mobiele telefoon zo slim en efficiënt mogelijk te gebruiken: gamen op een hoger niveau, geüpgraded videogesprekken en multitasken zoals je nog nooit hebt meegemaakt.

Met tien generaties van moto g-families heeft Motorola met succes een revolutie teweeggebracht in de smartphonebranche. Nooit eerder is de meest hoogwaardige technologie zo toegankelijk voor zoveel verschillende mensen geweest. De revolutie van nieuwe, innovatieve functies en premiumtechnologie is een ambitieus doel, maar een doel dat bij elke lancering van de moto g steeds opnieuw wordt gerealiseerd en een dat de missie van het merk ‘Smarter Technology for All’ representeert; het ziet ernaar uit dat deze revolutie de overhand krijgt.

Blijf op de hoogte van al het spannende Motorola nieuws via onze Socials of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!