Maak je smartphone eigen met My UX

Dat de toestellen van Motorola gebruikmaken van Android zal geen nieuws zijn voor je. Het is het meest gebruikte en volgens ons het beste besturingssysteem voor smartphones. Het voordeel van Android is dat je er heel veel aan kan veranderen zodat jij als gebruiker je smartphone kunt personaliseren.

Ook bij Motorola kunnen we vooraf zaken toevoegen aan Android waarvan wij denken dat het jouw gebruiksgemak verhoogd. Sinds kort zijn deze ‘extra’s’ gebundeld onder een naam, My UX. In dit artikel leggen we je uit wat het is en wat je er allemaal mee kan doen.

Maak je smartphone eigen met My UX

Zoals we hierboven schreven, vallen onder My UX alle extra’s die we aan Android toevoegen. Voordat we daar verder op ingaan is het belangrijk om aan te geven wat het vooral niet is.

My UX verandert niet de werking van je smartphone zoals Google dat met Android bedoeld heeft. Wij gebruiken geen andere manier om je apps te laten zien, geen andere kleuren en andere namen. Alles wat je in My UX kunt vinden kun je aan of uit zetten, want jij bent de baas over je eigen smartphone.

Moto App

Alles wat je in My UX kunt veranderen doe je via een aparte app die standaard op je Motorola smartphone staat. Deze app heet ‘Moto’ (waarom moeilijk wanneer het makkelijk kan) en wanneer je deze opstart kun je zien wat er allemaal mogelijk is.

Wanneer je op de drie liggende streepjes linksboven in de Moto-app klikt kom je in het menu. Het eerste item is ‘aanpassen’ hiermee kun je het uiterlijk van je smartphone aanpassen. Je kunt de kleuren en lettertypen aanpassen en welke pictogrammen er worden gebruikt.

my ux

Sinds kort kun je ook de animatie wijzigen die je ziet wanneer je je vinger op het scherm legt om je toestel te ontgrendelen (zoals bij de Moto Edge).

Ook kun je de achtergrond wijzigen van je scherm en je lockscreen (het scherm dat je ziet voordat je je telefoon ontgrendelt). Je kunt kiezen uit heel veel standaard afbeeldingen (zelfs bewegende) maar ook kun je je eigen afbeeldingen toevoegen. Onder Lay-out kun je de indeling van je scherm veranderen. Zo kun je in dit menu instellen hoeveel apps je naast elkaar wil zien op je scherm. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.

Moto Acties

In het volgende item in het menu kun je allerlei handige trucjes instellen. Deze Moto Acties laten je bijvoorbeeld met simpele schudbeweging de camera aanzetten of met drie vingers een screenshot maken. Wil je meer weten over deze Moto Acties kijk dan hier.

Een smartphone is een complex apparaat met heel veel mogelijkheden. Onder Moto Tips geven we je een aantal tips & tricks over een aantal functies. Zo praten we je bij over Google Photos en leren we je hoe je betere foto’s kunt maken.

Moto Dispay

Het beeldscherm is een belangrijk onderdeel van je Motorola smartphone. Met Moto Display kun je ook scherm aanpassen. Je kunt aanpassen welke berichten je ziet op het vergrendelscherm en je kunt instellen dat het scherm niet uitgaat terwijl je aan het lezen bent.

Moto Gametime

Er is een ding wat we steeds vaker gaan doen op een smartphone en dat is gamen. En dan hebben we het niet over een spelletje scrabble maar over hoogwaardige games. Jouw Motorola is natuurlijk perfect om te gamen met zijn grote scherm en dikke accu. Natuurlijk kan het altijd beter, daarom zijn we onlangs begonnen met het toevoegen van Moto Gametime in My UX en hier kun je alles vinden om het spelen van een game op je smartphone te optimaliseren.

Er is natuurlijk niks irritanter dan een binnenkomend bericht dat over je scherm heen schuift wanneer je net een alien of een draak de les aan het lezen bent. Daarom kun je binnenkomende berichten blokkeren wanneer je een game speelt. Hetzelfde kun je ook doen met oproepen en wees dan niet bang dat je moeder je niet kan bellen tijdens het gamen want ‘belangrijke’ oproepen komen gewoon door.

Moto Gametime geeft je ook een toolkit aan de zijkant die tevoorschijn komt wanneer je een game speelt. Hiermee kun terwijl je aan het gamen bent instellen dat je geen berichten wilt ontvangen of bijvoorbeeld een screenshot wil maken.

Je ziet het met My UX van Motorola kun je heerlijk aan de slag om je toestel eigen te maken. Alles werkt eenvoudig via de Moto App en is makkelijk aan en uit te zetten. Wat is jouw favoriete functie?

De mogelijkheden van My UX kunnen van model tot model verschillen. In dit artikel is een opsomming gegeven van alle beschikbare mogelijkheden van diverse modellen smartphones van Motorola.