Deze Moto Acties moet je gebruiken!

Deze Moto Acties moet je gebruiken!

Hoewel onze toestellen op standaard Android draaien hebben wij nog wel een aantal handige zaken toegevoegd. Een voorbeeld daarvan zijn de Moto Acties. In dit artikel lichten we er een aantal uit en laten we zien hoe je ze instelt.

Moto Acties moet je zien als een aantal ‘snelkoppelingen’ naar veelgebruikte functies. Deze snelkoppelingen bestaan allemaal uit bewegingen en gebaren zodat je de functies niet meer hoeft aan te zetten via de software in de telefoon.

Moto Actie 1: Snel toegang tot de camera

moto acties

De beste foto’s zijn die van bijzondere en zeldzame momenten. Om deze te kunnen vangen moet je snel je camera aan kunnen zetten. Normaal moet je daarvoor je scherm ontgrendelen en op het icoontje klikken van de camera, maar het kan sneller.

Wanneer je je toestel in de hand houdt en de pols tweemaal snel draait dan zal de camera automatisch aangaan zodat jij dat ene speciale moment direct kunt ‘vangen’. En is de camera-functie eenmaal geactiveerd, dan je door je pols opnieuw tweemaal snel te draaien overschakelen van de camera aan de achterzijde naar de selfie-camera op de voorzijde.

Moto Actie 2: Snel de zaklamp aanzetten

moto acties

Elke smartphone heeft een zaklamp ook de toestellen van Motorola. Het kan bijna niet anders of jij hebt hem onlangs ook nog gebruikt. De zaklamp is handig in een donkere ruimte, wanneer je iets kwijt bent, je het menu in het restaurant niet kunt lezen of het sleutelgat van de voordeur niet kunt vinden in het donker.

Ook de zaklamp heeft een eigen Moto Actie. Wanneer je het toestel, met de zijkant naar boven, in de hand hebt , schud dan twee keer op en neer en de zaklamp zal dan aan of uit gaan. Handig!

Moto Actie 3: Screenshot maken met drie vingers

moto acties

Een screenshot maken doen we allemaal wel eens. Ook daarvoor heeft heeft Motorola een snelle actie ontworpen die ontzettend handig is.

Wil je een schermafbeelding maken dan hoef je alleen maar drie vingers tegelijk op het beeldscherm te leggen waarna het screenshot zal worden gemaakt. Met de iconen onderaan het scherm kun je het screenshot daarna bewerken of gelijk versturen.

Moto Actie 4: Inkomende oproep dempen

moto acties

Deze Moto Actie kan je snel redden uit een ongemakkelijke situatie. Tijdens een vergadering, een etentje met een vriend of vriendin of tijdens de les moet je telefoon eigenlijk op stil staan. Jij zal vast niet de enige zijn die dat wel eens vergeet!

Wanneer je smartphone overgaat til hem dan snel op en de oproep zal dan worden gedempt.

Hoe activeer ik deze en andere Moto Acties?

moto acties

Voordat je ze kunt gebruiken, moet je deze Moto Acties activeren. Dat gaat heel eenvoudig in het menu van je Motorola-smartphone. Ga naar instellingen en dan naar Moto. Daar kun je de 10 (ja, er zijn er meer) acties aan en uitzetten en vind je een duidelijke beschrijving hoe de desbetreffende Moto Actie werkt.

Oefen je even mee met de Moto Acties?