Op city safari naar Marmaris met Maddy & Gaetan

Marmaris

Wij zijn voor een weekje naar Marmaris in Turkije geweest en namen de motorola edge 40 pro met ons mee om eens grondig uit te testen. In het algemeen konden wij stellen dat deze nieuwe smartphone van Motorola een zeer gebruiksvriendelijk toestel is waarmee wij al onze vakantieherinneringen feiloos hebben kunnen vastleggen. Voor vertrek nog even alles instellen ging heel eenvoudig en snel.

In het zuid oosten van Turkije ligt de bekende Turkse stad Marmaris. Prachtig gesitueerd aan een grote baai in een groen, heuvelachtig landschap. Marmaris is een gezellige stad met vele hotels, restaurantjes, barretjes met live muziek en uitgaansgelegenheden. Het is dus bekend om de bruisende en moderne sfeer en dat past precies bij wat wij zoeken in een vakantie. Er ligt een lang zandstrand met aan het eind één van de grootste havens van Turkije.

Ons hotel, Orka Lotus Beach Hotel, lag tussen Marmaris stad en Icmeler in. Het hotel was prachtig en een aanrader! We hebben wat foto’s gemaakt aan het zwembad en het strand van ons hotel. En natuulijk in de beachbar Icon Beach en de Blue Bar op de hoogste verdieping van het hotel.

Om ook van alle lekkernijen te kunnen genieten, stonden we iedere dag redelijk vroeg op om te gaan sporten in de gym van ons hotel. Omdat wij natuurlijk ook wat van de omgeving wilden zien, hebben wij een een aantal keer een scooter gehuurd en hebben wij een diverse steden in de omgeving bezocht. Zoals Marmaris stad, Adakoy, Turunc en Icmeler.

Een avondje stappen hoort natuurlijk ook bij vakantie en in Barstreet heb je meer dan voldoende keuze. De beste clubs, volgens ons dus, waren Green House & Joy Club. Maar laat je vooral verrassen door de diversiteit van de feesten, van schuimparty’s tot lasershows en van live muziek tot bekende dj’s. De meeste feesten duren tot vijf uur in de ochtend. Dus je zult begrijpen dat het sporten in de ochtend er wel eens bij in is geschoten ;-).

De camera van de motorola edge 40 pro filmt in mooie kleuren en enorm zuiver ‘s nachts met flash! Ook is het leuk dat de front-camera oplicht als je selfies wil maken of filmen. De back-camera kan heel ver inzoomen. Omdat ik ook de motorola edge 30 ultra heb gebruikt heb ik een goed oordeel kunnen vormen over de resultaten van de foto’s en video’s die we hebben gemaakt met de hoofdcamera. Het zal je niet verbazen dat de motorola edge 30 ultra net iets betere resultaten laat zien. Wat ook te verklaren is, want deze heeft een camerasensor van 200MP. 

Omdat de edge 40 pro water en stofbestendig is, en zelfs even onder water kan, was ik steeds gerustgesteld om mijn smartphone mee te nemen naar het zwembad en het strand. En ook tijdens een schuimparty heb je geen zorgen!

Terug naar ons reisverslag. Houd wel rekening met de vele proppers die je met mooie praatjes naar binnen willen lokken. Probeer je er niet te veel aan te irriteren, het hoort er een beetje bij in Turkije. Heb je geen interesse, bedank gewoon en loop lekker door.
Voor ons is de locatie van een hotel beste belangrijk en dus letten wij er bij het boeken altijd op dat het hotel niet vlakbij uitgaansgelegenheden staat. Feesten is leuk maar het moet niet ten kosten gaan van onze nachtrust.

De mooie stranden in Marmaris

In en om Marmaris heb je de keuze uit verschillende stranden. Hierdoor kan je het strand kiezen wat het meest bij je past. Maar leuker nog, je kunt hierdoor ook wat afwisselen tijdens je vakantie.
Dicht bij het centrum vind je het stadstrand dat vrij smal is en voornamelijk uit kiezels bestaat. Tijdens de zomermaanden worden op dit strand geregeld feesten georganiseerd. Ook op de wandelpromenade die er achter langs loopt is meer dan voldoende gezelligheid te vinden. Omdat het strand langzaam afloopt, is het ook geschikt voor kinderen. Wil je naast zonnen en relaxen af en toe ook wat activiteit beleven, dan kan je vanaf het strand diverse watersporten beoefenen, zoals parasailen, waterskiën en jetskiën.

Heb je liever een zandstrand? Dan kan je bijvoorbeeld naar het Longbeach (ofwel Uzunyali) gaan. Dit mooie zandstrand is maar liefst 10 kilometer lang. Het loopt helemaal door tot de badplaats Içmeler. Dankzij het grote oppervlak is er altijd wel een rustig plekje te vinden.

Maar ook in Içmeler kan je naar het strand. Voordeel van dat strand is dat je er wat meer rust vindt en je er mooier kan snorkelen. Met een taxi of dolmus ben je in een kwartiertje in Içmeler. Dit strand is zelfs beloond is met het Blue Beach keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een schoon strand en voorzieningen zoals toiletten en douches.

Turken zijn de vriendelijkste en meest behulpzame mensen die we ontmoet hebben! Ook zijn de straten van alle dorpjes en steden super netjes, je vindt er geen sigarettenpeuk, flesje of kauwgom op de grond! Daar kunnen we in ons eigen land een voorbeeld aan nemen.

Zoals in meer Zuid-Europese landen zie je in Turkije veel straatkatjes. De inwoners en toeristen zijn heel lief voor ze. Op alle hoekjes van de straten vind je er eten en drinken voor straathonden en -katten, waardoor de dieren er een stuk gezonder uitzien en liever zijn dan in andere landen.

Al met al was het een zeer geslaagde vakantie met veel afwisseling van rustige en minder rustige dagen. Marmaris is een echte aanrader en met slechts 1 dagje regen zeker van voldoende zon om optimaal te genieten.
Bekijk tot slot voor een totaal overzicht ook onze Reel op Instagram

Enjoy our Marmaris pictures!

Maddy & Gaetan <3

Maddy ♡ (@wildheartblondie) | Instagram

Gaetan Likile (@gaetan.likile) | Instagram