Een blik achter de schermen bij 2belgianexplorers

Hi, ik ben Yens en dit is Jack en wij zijn 2belgianexplorers! Wil jij weten hoe een dagje hiken er aan toe gaat? Als je verder leest, neem ik je mee in mijn leefwereld. Maar vooraf laat ik je graag wat beter met ons kennismaken.

6 augustus 2018, een dag waarop mijn leven een positieve wending nam. Het is in feite de dag dat ik mijn hond Jack mee naar huis heb gebracht. Op dat moment had ik geen idee welke impact deze beslissing zou hebben, maar ik zou niets veranderen. Ik ben dankbaar voor het resultaat. Jack is de reden geweest waarom ik besloot mijn passie weer op te pakken: fotografie. Het begon lokaal tijdens de wandelingen. Al snel ging ik op zoek naar mooie plekjes in mijn buurt. Dit gebied breidde zich steeds meer uit. Dus besloot ik met Jack door Europa te reizen. We hebben al veel mooie plekken bezocht, en er staan ​​er nog meer op ons verlanglijstje.

2belgianexplorers

Reizen en wandelen met Jack geeft mij een rustig en vrij gevoel. Ik probeer dit in beeld te vangen, anderen te inspireren en er ook mooie herinneringen aan te hebben. Er zit zoveel meer achter één foto dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is niet alleen een prachtige plek, maar er zit ook een verhaal en een gevoel aan vast.

Mijn passie voor fotografie is nog sterk aanwezig, daarom wil ik er tijd en moeite in steken om zoveel mogelijk te bereiken. Ik heb voor mezelf al een aantal mijlpalen bereikt, maar ik mik nog steeds op de volgende doelen. Ik heb hieraan een mooie samenwerkingen met Motorola overgehouden. Toch wil ik nog meer ervaring opdoen en uitdagingen aangaan.

Fotografie is voor mij meer dan een passie. Het is iets waar ik elke dag aan werk en nog steeds met volle teugen geniet. Ik wil iets voor anderen creëren en nog veel meer doelen bereiken.

Hiken met Jack – 2belgianexplorers

Onze tocht start vroeg in de ochtend en loopt tot Jack en ik moe, maar voldaan weer thuis zijn. Klaar om mee op ontdekking te gaan? Let’s go! ‘S ochtend vroeg, het eerste dat ik hoor: “Kukelekuuuu”. Mijn Motorola edge wekt me om op tijd te starten aan mijn wandeltocht. Ik weet het, het is misschien geen doorsnee wekker… maar het is het enige geluid, dat me zo vroeg in de ochtend wakker krijgt. Dankzij het gekke (maar effectieve) geluidje van mijn alarmklok ben ik zeker dat ik de mooiste ochtenduren niet ga missen.

Voor Jack en ik klaar zijn voor vertrek, kijk ik nog even naar het voorspelde weer. Als  jullie mijn avonturen al volgen, weten jullie immers dat ik verzot ben op mistige ochtenden.

Via #mijnmoto bekijk ik de app ‘Clear outside’, die me 99% van de tijd juist kan voorspellen of ik mist heb bij aankomst. Leuke foto’s gegarandeerd.

Mijn drie belangrijkste apps

Eens aangekomen op locatie gebruik ik drie belangrijke apps:
1. Camera
Ja, je kon het al wel raden, mijn camera is onmisbaar op avontuur. Ik heb geen tijd om mijn foto’s te bewerken tijdens het wandelen, dus gebruik ik mijn gsm. Tijdens mijn tochten hou ik mijn volgers graag op de hoogte met leuke foto’s en video’s op mijn Instagram stories.

2. Maps.me
Altijd handig om te weten waar je zit als je aan het wandelen bent op onbekend terrein. Ik hou ervan om te wandelen met Jack en leuke plaatsen te ontdekken, maar extra nutteloze kilometers hoeft voor mij ook weer niet ? .

3. Stappenteller:
De stappenteller in de ‘Fit’ app van Google is standaard geïnstalleerd op de Motorola edge en hier maak ik dan ook gebruik van. Niets zo motiverend als het aantal stappen en afgelegde kilometers te zien na een lange dag wandelen. Ik heb mooie foto’s gescoord, een leuke uitstap met mijn hond gemaakt en bovendien nog aan sport gedaan. Kan het beter?

Als Jack en ik weer thuis komen na een avontuur rest er mij nog één ding om te doen: kijken naar de foto’s. In de lightroom app bewerk ik de foto’s, die ik maakte met mijn gsm. Je hebt de functie RAW voor je foto’s, maar ik verkies JPEG. De kleuren zijn makkelijker te bewerken bij JPEG dan bij RAW bij de Motorola edge. In de LD app kan je ook sunflares, sneeuw, regen, mist,… toevoegen aan je foto’s.

Na het bewerken komt het laatste, maar ook een van de leukste dingen. De foto’s delen met jullie via Instagram en Facebook!
Zo zijn we aangekomen bij het eind van mijn verhaal. Hopelijk tot op Instagram ;),

@2belgianexplorers!