Einde seizoen in Kaapstad, prachtig land met een schaduwzijde 

Leon en Ruben in Kaapstad Motorola

Na maanden achter elkaar reizen en beachvolleyballen op het hoogste niveau, brak het laatste toernooi van het seizoen aan: de Elite van Kaapstad.

Kaapstad

Kaapstad is niet naast de deur maar 12 volle uren vliegen is natuurlijk niets nieuws meer voor ons. Met wat series kijken en spelletjes spelen op onze Motorola (4400 mAh-accu!) is de reis zo voorbij en landen we in dit prachtige land.
Wow! Zuid-Afrika voelde aan als een hele andere wereld vergeleken met elke andere plaats waar we tot nu toe zijn geweest. Daklozen op straat naast rijke villa’s, prachtige natuur maar ook veel chaos. Het was het wachten waard om alles te ontdekken!

Als ik heel eerlijk mag zijn, was het Elite toernooi niet de highlight van onze reis naar Zuid-Afrika.
De organisatie was verre van ideaal, zo mochten we bijvoorbeeld ons hotel niet uit door het dreigend gevaar van de buurt. Zo werd ons ook op het hart gedrukt om onze vette Motorola’s veilig op te bergen, want die zouden anders absoluut worden gestolen.

Spelen tussen de bergen in Kaapstad

Trainen, eten, spelen, slapen

De eerste vijf dagen vlogen voorbij in het strenge dagelijkse stramien van trainen, eten, spelen en slapen. In het winderige Kaapstad weten we een mooie 9de plek te behalen, en sluiten we ons seizoen niet spectaculair, maar wel positief af. Terwijl ons toernooi niet zo bijzonder was, zou ik een boek kunnen schrijven over de twee daaropvolgende vrije dagen in Kaapstad en omgeving.

Hoge bergen die uitkijken op de zee, prachtige stranden, wilde dieren en heel bijzonder eten.
We zagen dolfijnen tijdens ons boottrip, spotten bavianen en struisvogels op Kaap de Goede Hoop en bekeken de zonsondergang vanop de Tafelberg.

Op de laatste avond werden er met de waanzinnige 50 MP moto camera van de Motorola edge 30 ultra de beste foto’s van het seizoen gemaakt. Die krijgen zeker een plekje aan de muur.

Zoals we in deze foto uitkeken naar het prachtige landschap, zo kijken we uit naar onze toekomst als team, om er uiteindelijk samen te staan op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Blijven jullie ons volgen op onze avonturen? Wij rekenen op jullie!