Een moeilijke beachvolleybal beslissing met grote gevolgen

Na een mooie en succesvolle samenwerking hebben onze Motorola toppers Leon en Ruben besloten om niet verder te gaan als een beachvolleybal team. De tegenvallende resultaten van de eerste helft van het olympisch kwalificatie seizoen brachten de jonge avonturiers aan het denken: zijn we wel goed genoeg samen? Passen we bij elkaar in het veld?

Tijdens deze twijfelachtige periode greep Leon de kans om met de ervaren Christian Varenhorst een nieuw team te vormen, met wie hij zijn olympisch traject voort kan zetten. Ruben, zonder partner en met een vervelende liesblessure, gaat de switch maken naar de verdedigingspositie en wil alles op alles zetten om zich terug te knokken in het internationaal circuit. Na tientallen avonturen, geweldige overwinningen en flinke tegenslagen blijven Leon en Ruben goeie vrienden, ondanks het pijnlijke afscheid.

Leon

Het was voor mij een moeilijke en makkelijke beslissing tegelijk. We zaten er niet lekker in, en we wisten dat we beiden een mogelijke nieuwe partner-kans zouden grijpen. Toen Chris zonder partner terugkwam uit een langdurige blessure, wilden we daarom beiden wel achter hem gaan verdedigen. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijker om de uitdaging met hem aan te gaan toen hij mij op mijn Motorola een belletje gaf. Het moeilijke gedeelde was om een traject van anderhalf jaar, met een gezamenlijke Olympische droom, bij de eerste grote tegenslag achter te laten. Ook al ben ik heel blij met mijn keuze, toch ben ik ook stiekem heel benieuwd hoe Ruben en ik er ons uit zouden hebben geknokt. We zullen het nooit weten. Ik kan niet wachten om weer samen op reis te gaan, prachtige motofoto’s te schieten, en elkaar eventueel op het veld te treffen, deze keer als tegenstanders.

Het partnership met Chris gaat tot nu toe heel erg goed. Onze verhouding is een stuk zakelijker. Hij is 33, heeft een dochter, en zit in een totaal andere levensfase dan waar ik in zit. Gelukkig zitten we naast onze ideeën over beachvolleybal ook op dezelfde lijn wat betreft humor, en kunnen we prima met elkaar overweg. Het is natuurlijk de vraag of dit zo blijft na weken met elkaar op de hotelkamer, waar irritaties niet zeldzaam zullen zijn. Het geeft veel rust om naast zo’n ervaren gast te staan en we zijn druk bezig om de puntjes op de i te zetten voor ons debuut als team later deze week in Portugal. Blijf deze blog volgen voor meer updates uit ons motorola beachvolleybal avontuur

Ruben

Dan sta je dan, weer terug bij af. Alle doelen die ik samen met Leon had bedacht verdwijnen aan de prachtige horizon die wij vaak samen bewonderen. Een sterke vriendschap van verschillende persoonlijkheden die elkaar beter maken. Geen team meer, en wellicht geen droom meer.

In onze laatste wedstrijd ben ik geblesseerd geraakt aan mijn lies. De dokter stelt dat ik minimaal 2 maanden moet revalideren om helemaal te herstellen. Het is het alsof mijn lichaam het toen al wist, het is tijd om na te denken over hoe je te werk gaat. Nadenken over wie je bent als je geen volleybal in je handen hebt en nadenken over wat je dromen nou echt zijn in plaats van maar wat te roepen omdat het om je heen als bijzonder ervaren wordt.

In de periode va mijn revalidatie (die nog steeds bezig is) heb ik veel geleerd. De droom van de Olympische Spelen en de liefde voor de sport die zijn er nog steeds, maar mijn persoonlijkheid en zelfwaarde staat daar nu los van. De dagelijkse strijd die er voor nodig is om zulke grote doelen te behalen miste ik al na de eerste paar dagen en wil ik voor geen goud missen. Dat geeft voor mij aan dat ik met gezond verstand kan zeggen dat ik er nog lang niet klaar mee ben.

Mijn vervolgstappen zijn blijven groeien als mens, revalideren en een jonge getalenteerde speler zoeken die met mij deze strijd aan wil gaan. En vooral genieten van deze enorme rollercoaster ride! Oh ja en als side step heb ik een eigen kledingmerk geintroduceerd: SandstormWorld. Ben erg benieuwd wat jullie daar van vinden, dus laat vooral een comment achter op de IG pagina. Enne bestellen mag natuurlijk altijd! 😉


Een overzicht van de avonturen van Ruben & Leon