Cupra Eredivisie Padel Winter – dag 1

eredivisie padel

Op 7 januari stond de eerste dag van de eredivisie padel klaar. Na een aantal weken vakantie hadden wij weer ontzettend veel zin om te vlammen op de padelbaan. Ons team Peakz Rekre Sport 1 mocht aantreden tegen Groeneveen 1, altijd een geduchte tegenstander.

Sten Richters & Bram Meijer mochten het spits afbijten tegen Moos Sporken & Nikander Damianos. Bart van Opstal & ik (Jorrit Notenboom) traden aan tegen Daan van Randtwijk & Boris Beumer. Sten & Bram begonnen sterk met een 6-3 voorsprong. Maar in een partij die lange rally’s en een hoog niveau kende kon het nog alle kanten op. Moos & Nikander speelden net een iets betere tiebreak in de tweede set, waardoor de beslissing in de derde set een zou vallen. In die beslissende set waren onze mannen niet te stoppen en maakte ze korte metten van de tegenstander: 6-1 winst.

Op baan 2 begonnen Bart & ik niet zo goed. Ze waren nog niet helemaal scherp en bovendien speelden de tegenstanders een uitstekende wedstrijd. De eerste set werd dan ook met 6-4 gewonnen door de mannen van Groeneveen. De heren uit Santpoord-Zuid zetten de goede start door en trokken ook de 2e set naar zich toe: 6-2. Niet de beste wedstrijd van Bart & Jorrit, maar dit was ook veelal “te danken” aan Boris & Daan, die een erg solide wedstrijd speelden.

Tussenstand Eredivisie Padel: Peakz Rekre Sport 1 vs Groeneveen 1: 1 – 1

In de volgende ronde speelde ik met Sten tegen Moos & Nikander. Na een sterk begin waarin we 5-1 op voorsprong kwamen, gaven we dit niet meer uit handen. En ook in de 2e set stoomden we hard door met een vroege break. De wedstrijd eindigt 6-4 6-3 in ons voordeel. 2-1 voorsprong voor team Peakz padel Rekre Sport 1.

Aan Bart & Bram nu de taak om het af te maken. Groenveen had in deze wedstrijd weer hetzelfde koppel opgesteld; Daan & Boris. Nadat de eerste set ook hier vrij eenvoudig gewonnen werd, was de 2e set nog even spannend. Bij 5-4 kon Bram de partij uitserveren. Maar door 3 onnodige fouten werden de 3 matchpoints gemist en werd het 5-5. Twee games later volgde de spannende tiebreak. In die tiebreak kwamen onze mannen weer goed voor de dag, waardoor ze toch als winnaars van de baan stapten. 6-2 7-6

Eindstand Eredivie Padel Peakz Rekre Sport 1 vs Groeneveen 1: 3 – 1

Al met al een mooi begin van het seizoen. Op naar de tweede poulewedstrijd met een verslag van Uriël Maarsen!

Met sportieve groet.

Jorrit