Beachvolleybal en de winter is geen goede combinatie

beachvolleybal

Na een mega lang seizoen hebben onze twee motorola sterren in het beachvolleybal eindelijk de tijd gehad om te rusten en te herstellen. Twee weken niet sporten, dat voelt gek! Het meest bijzondere is dat we elkaar twee volle weken niet zien, wat stiekem wel fijn is na maanden op dezelfde hotelkamer. Terwijl Leon op Kaapverdisch strand luiert, is Ruben aan het hiken in Albanië. Met zijn motorola documenteert hij natuurlijk zijn vakantie.

De winter is saai

De wintermaanden zijn de saaiste maanden van het jaar voor onze toppers. Geen toernooien, zwaar fysiek werk en het hoofd in de boeken. Ruben, het trainingsbeest van de twee, voelt zich wel fijn en is blij zijn familie en vriendin vaker te zien. Leon kan juist niet wachten om weer op pad te zijn, en kan de binnen-beachhal niet meer uitstaan. Ze springen beiden een gat in de lucht ze via een moto-belletje te horen krijgen dat ze binnenkort naar Qatar gaan, voor de King of The Court Finals.

Een zonnige break van de winterperiode, yes! Ook al zijn we niet zo fan van Qatar, blijft King of The Court super om te spelen, vooral door het showformat en de relaxte sfeer. Het is onze derde keer in Doha, dus we zijn niet meer verrast door de bizarre combinatie van extreme rijkdom en ouderwetse cultuur. We verblijven op de 5* WK-voetbal locatie, waar alles schoon, netjes, en erg ‘gemaakt’ is. De mensen zijn gelukkig erg vriendelijk, en we hebben al snel nieuwe vrienden.

Het is geweldig om weer voor het ‘echie’ op het veld te staan. De spanning, opwinding, frustratie en passie van een echte wedstrijd, versterkt de KOTK formule, is niet te evenaren door een training of oefenpotje. Er is helaas niet zo veel publiek, omdat 16°C blijkbaar te koud is voor de lokale bevolking.

Na een trage start, die bijna voor een uitschakeling in de eerste ronde zorgt, weten we in een halfvol stadion de kwart- en halve finale ronde overtuigend te winnen. De finale ging niet helemaal zoals gepland, dus we eindigen met een mooie maar ook bittere 5de plaats, net naast het podium. Een gaaf feestje zit er in Qatar helaas niet in…

In het vliegtuig terug, staren Leon en Ruben uren lang naar hun motorola edge 30 pro. Leon bestudeert de samenvattingen voor zijn opkomende toets, terwijl Ruben het logo van zijn kledingbedrijf Sandstorm aanpast. Echt focussen lukt alleen niet, en hun gedachtes dwalen af naar wat er binnenkort gaat komen. Er is geen tijd meer voor grote aanpassingen of voorbereidingen. De race naar de Olympische Spelen gaat nu echt beginnen.  We zijn er klaar voor.