Akwasi Frimpong op jacht naar deelname aan de spelen

Akwasi Frimpong op jacht naar deelname aan de Spelen

Hij is een geboren Ghanees en kwam op zijn achtste jaar naar Nederland. Akwasi Frimpong heeft daarom een sterke connectie met beide landen. Ghana omdat hij daar geboren is en Nederland omdat hij daar zijn hele jeugd in Amsterdam doorgebracht heeft.

Akwasi was al heel jong fanatiek aan het sporten. Zijn sport was atletiek en dat ging goed, hij was 17 jaar toen hij Nederlands kampioen werd op de 200 meter sprint. Hij verdiende een beurs in de Verenigde Staten waarbij hij een opleiding kon combineren met zijn sport.

De droom van Akwasi

Akwasi zijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen. Deze droom komt bijna uit toen hij opgenomen werd in de Nederlandse preselectie voor de Olympische Spelen in Londen (2012) . Helaas verhinderde een zware blessure zijn kans om zijn droom waar te maken.

Waar deuren dichtgaan gaan andere weer open. Akwasi werd gescout door het Nederlandse bobsleeteam. Dat was apart voor de Ghanees die veel meer met de zomer had dan met de winter. Zijn sprintkwaliteiten waren essentieel voor de start van de bobslee. Hier kreeg hij weer een kans om met een Olympische Spelen mee te doen, maar ook hier lukt het niet.

Ondertussen bouwt hij een leven op in de Verenigde Staten. Hij ging naar school een bouwde een mooi bedrijf op in het verkopen van stofzuigers. Terwijl zijn maatschappelijke carrière goed liep en hij ook een leven ging bouwen naast of misschien wel na de sport, werd hij gescout als….Skeleton atleet.

Akwasi Frimpong op jacht naar deelname aan de Spelen

Deze podcast is ook te beluisteren op Google, Apple, Spotify en in de podcastapp van je keuze.

Wil je meer lezen over het inspirerende verhaal van Akwasi Frimpong, volg hem dan op zijn Instagram en bezoek zijn website.