Pantone, wat is dat eigenlijk?

motorola edge 30 neo

De motorola edge 30 neo is op allerlei manieren een speciaal toestel. Naast de geweldige specificaties heeft dit toestel alles te maken met kleur. Motorola is voor dit toestel een samenwerking aangegaan met Pantone.

Motorola x Pantone

De motorola edge 30 neo is het eerste toestel dat wordt geleverd in trendy kleuren die tot stand zijn gekomen als onderdeel van langlopende samenwerking tussen Motorola en Pantone. Dit toestel is verkrijgbaar in prachtige kleuren zoals Aqua Foam, Black Onyx, Ice Palace en Veri Peri wat door Pantone verkozen is als kleur van het jaar 2022. Deze kleuren geven de motorola edge 30 neo nog meer uitstraling, maar wat is Pantone eigenlijk?

Wat is Pantone?

Dit bedrijf startte in 1963 het Pantoner Matching Systeem (PMS). Dit werd een onmisbaar hulpmiddel voor de grafische industrie. Het systeem organiseert kleuren via een systeem met nummers waardoor men overal ter wereld dezelfde waarden kan aanhouden. Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld PMS 100 overal ter wereld er het zelfde uitziet. Dit kleurensysteem heeft ondertussen zijn weg gevonden in allerlei industrieën, zoals, textiel, kleding, schoonheid, interieur, architectonisch en industrieel ontwerp.

Veri Peri, Pantone kleur van het jaar 2022

Elk jaar kiest Pantone een kleur van het jaar, dit jaar is dat Veri Peri. Een bijzondere kleur want deze keer is de kleur van scratch gemaakt en niet gekozen uit de bestaande waaier van kleuren.

De kleur van het jaar wordt gekozen op basis van de trends en ontwikkelingen in onder andere fashion. Door de samenwerking heeft motorola de komende jaren inzicht in deze trends.

De motorola edge 30 neo is naast de kleur Veri Peri ook beschikbaar in Aqua Foam, Black Onyx en Ice Palace. Deze kleuren hebben de onderstaande beeldende beschrijvingen mee gekregen.

Ice Palace is een tint die ieders verbeelding prikkelt om nieuwe toekomsten voor te stellen in fantasie of een reis naar de grotere melkweg. Het bootst de reflecterende glans van de sterren na en straalt luxe uit zoals evenals de levensduur.
Aqua Foam heeft wortels in de natuur en is een organische kleur die de geest kalmeert. Het is geen van beide mannelijk noch vrouwelijk. In plaats daarvan is het technische uiterlijk van Aqua Foam hypermodern, en zijn droomachtige tint spreekt tot een met licht gevulde toekomst.

Black Onyx staat voor bescherming en veiligheid, kracht en vertrouwen en is een mineraal-
geïnspireerde, diepzwarte tint. Deze kleur is praktisch en toch glamoureus en spreekt tot ervaring. Zijn
elegante aanwezigheid wordt beschouwd als de belichaming van verfijning.

Veri Peri is een kleur met zorgeloos zelfvertrouwen en een nieuwe aanwezigheid die dromers inspireert en
stelt makers in staat. Het is complex maar heeft een massale aantrekkingskracht. Het is de meest geschikte kleur om los de lijnen op en smeed banden tussen generaties, geslachten en culturen in een nieuwe gedecentraliseerde wereld.

Hier lees je alles over de motorola edge 30 neo.