Smart Connect – tussen pc, smartphone en tablet in digitale ecosystemen

Tijdens MWC 2024 hebben Lenovo en Motorola Smart Connect gelanceerd, een softwareoplossing die digitale ecosystemen samenbrengt om zo een naadloze multi-device ervaring te creëren. Smart Connect maakt het mogelijk om te schakelen en content te delen op compatibele apparaten*. Hierdoor kan jij moeiteloos van taak wisselen en een ononderbroken workflow behouden. Met Smart Connect bieden wij slimmere softwareoplossingen voor iedereen aan. 

Smart Connect is ideaal voor iedereen of je nu student, bedrijf, gamers of designer bent. Het is mogelijk om alles wat op je smartphone wordt weergegeven eenvoudig uit te breiden naar een groter scherm, bijvoorbeeld door games, films, programma’s en apps van je telefoon naar een tv te verplaatsen.

Smart Connect biedt ervaringen zoals

  • Cross control: Navigeer tussen pc, tablet en telefoon met alleen een toetsenbord en een muis. Dit maakt het mogelijk om binnen één ecosysteem van apparaten een document te bewerken op een Lenovo pc, terwijl je de inhoud van een tablet haalt en tegelijkertijd vergadert met collega’s via een smartphone.

  • Swipe to stream: Wissel app-activiteiten tussen apparaten met een simpele swipe. Ben je je favoriete podcast aan het luisteren via je Motorola-smartphone, maar wil je hem verder afspelen over je televisie als je thuis bent? Met een simpele swipe breng je de inhoud naar je andere apparaat en luister je verder zonder onderbreking.

  • Notification sync: Blijf op de hoogte van berichten en meldingen op elk apparaat zonder te hoeven schakelen en je flow te onderbreken.

  • Share hub: Deel moeiteloos bestanden en media op verschillende compatibele apparaten met verschillende besturingssystemen om taken te stroomlijnen. Met Share Hub kun je grote bestanden naadloos openen en delen op aangesloten apparaten zonder dat dit veel opslagruimte in beslag neemt.

  • Smart clipboard: Je hoeft niet langer te mailen of een berichtendienst te gebruiken om afbeeldingen naar een ander apparaat te kopiëren. Met Smart Clipboard kopieer en plak je tekst of afbeeldingen tussen telefoons, pc’s of tablets te kopiëren alsof je op één apparaat werkt.

  • Instant hotspot: Verander een telefoon in een hotspot voor onmiddellijke en beveiligde internetconnectiviteit, zonder het invoeren van wachtwoorden.

  • Webcam: Geniet van camera’s met een hoge resolutie en verander een smartphone in een webcam voor videogesprekken of livestreams, zodat je nog beter op afstand kunt werken. Je kunt ook videogesprekken vanaf je telefoon maximaliseren door ze naar een groot tv-scherm te verplaatsen.

Smart Connect zal de komende tijd beschikbaar worden gemaakt op Lenovo en niet Lenovo PC’s met Windows 10 of hoger via de Microsoft Store, op geselecteerde Lenovo tablets en op Motorola-smartphones via de Google Play Store. 

Vragen en Antwoorden:

Waarin verschilt Smart Connect van Ready For?
Smart Connect combineert de kracht van Ready For met Lenovo freestyle en gaat nog een stap verder met extra functionaliteiten voor meerdere apparaten voor meer mogelijkheden zoals, Swipe to stream, Share hub, At a glance en nog veel meer.

Werkt dit op alle computers en tablets?
Smart Connect werkt op Android-gebaseerde Lenovo-tablets met Android 14 of hoger en op elke pc (Lenovo / niet-Lenovo) met Windows 10 of hoger.

Welke apparaten hebben Smart Connect-mogelijkheden?
Smart Connect wordt voortdurend bijgewerkt en biedt steeds nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Het is beschikbaar op elke pc met Windows 10 of hoger, bepaalde Lenovo-tablets met Android 14 of hoger en bepaalde Motorola-smartphones.

Wat is het verschil tussen Moto Connect en Smart Connect?
Moto Connect zal opgaan in Smart Connect om een complete ervaring te worden voor gebruikers die verbinding willen maken met het ecosysteem van hun toestel. Moto Connect versterkt alles waar onze smartphones toe in staat zijn. Met Moto Connect kan je games, films, programma’s en apps van je Motorola-smartphone naar een smart tv verplaatsen voor meer werkruimte, of zelfs het scherm van je toestel spiegelen tot een groot scherm.

Deze mogelijkheid wordt nu ondergebracht in Smart Connect, dat de ecosystemen van Lenovo en Motorola integreert om een uniforme en naadloze multi-apparaatervaring te creëren. Bellen, sms’en en bestanden delen gaat moeiteloos tussen Lenovo en Motorola-smartphones met Smart Connect.

*Details over compatibiliteit van apparaten worden bij de lancering meegedeeld.