Motorola viert 10 jaar moto g

10 jaar moto g

Deze maand viert Motorola een opmerkelijke mijlpaal; 10 jaar moto g familie, met meer dan 200 miljoen verkochte moto g smartphones wereldwijd.

Wij veranderde de mobiele wereld met de eerste moto g, en gaven invulling aan de kernwaarden van ons merk door het beschikbaar maken van technologie voor iedereen door consequent premium ervaringen en innovaties naar meer consumentensegmenten te brengen.

In de afgelopen 10 jaar heeft de moto g-familie Motorola’s meest loyale publiek opgebouwd! Met een consumentgerichte aanpak waarbij is gelet op het tegemoetkomen aan de behoeften en verwachtingen van veel mobiele gebruikers. In deze blog kijken we terug op 10 jaar moto g geschiedenis.

10 jaar moto g

moto g, de eerste generatie veranderde de smartphone-industrie

Toen Motorola de eerste generatie van de moto g serie op de markt bracht, hadden consumenten slechts twee opties: genoegen nemen met een mobiele ervaring met geringe power of een oudere premium smartphone met verouderde specificaties in een nieuw jasje.

De eerste moto g werd gemaakt door Motorola om premium technologie toegankelijker te maken voor iedereen, met een quad core processor, 1GB RAM en een leuk design met verwisselbare covers. Het bevatte ook Motorola’s geliefde moto-actions, die tot dan toe alleen beschikbaar waren in premium Motorola-smartphones.

moto g wordt familie met de introductie van de 4e generatie

De introductie van de moto g4 was een belangrijke mijlpaal voor de moto g-serie. Uit onderzoek dat Motorola in die tijd uitvoerde, bleek dat consumenten bepaalde functies belangrijk vonden op basis van de prijs van het toestel in verschillende categorieën. Uit het onderzoek kwam ook aan het licht hoe de behoefte van consumenten aan de nieuwste mobiele technologie over de hele wereld groeide. De moto g-familie werd uitgebreid om aan deze behoefte te voldoen. Met krachtige toestellen in een groter prijssegment. Bovendien konden consumenten met Moto Maker de kleur van de achterkant, de accentkleur en de kleur van de voorkant kiezen, een gravure kiezen en de softwaregroet aanpassen wanneer de telefoon opstartte. Deze functies stelden consumenten in staat om toestellen nog verder aan te passen aan hun eigen esthetiek.

moto g viert zijn 10e generatie met moto g100

10 jaar moto g

De moto g100 markeerde de 10e generatie in de beroemde moto g-familie. Het was het eerste middenklasse toestel binnen de moto g-familie met een Snapdragon 8-serie mobiel platform, dat de kracht van 5G-connectiviteit mogelijk maakte en over een krachtige batterij beschikte.  Het toestel introduceerde ook het geavanceerde Ready For-platform, dat de smartphone-ervaring verrijkte door de mogelijkheden van de telefoon te vergroten op een extern scherm zonder extra accessoires.

moto g-familie straalt in Pantone-kleur van het jaar met moto g84 5G

10 jaar moto g

Het nieuwste toestel, de moto g84 5G, is de eerste moto g waarin de Pantone-kleur van het jaar 2023, Viva Magenta, is verwerkt en waarin ultra-premium veganistisch leer is verwerkt. Het camerasysteem is voorzien van OIS en UltraPixel-technologie, voor onberispelijke beeldhelderheid en levendigheid bij elk licht. De moto g84 5G wordt verder aangevuld door een 6,5″ ultrabreed pOLED-scherm met oneindig contrast, dat elke pixel onafhankelijk verlicht om rijkere zwarttinten en levendigere kleuren te genereren, wat de algehele entertainmentervaring verbetert. De moto g84 5G wordt ook aangedreven door ingebouwde AI-functies op vele gebieden zoals camera, batterij, display en apparaatprestaties, allemaal op maat gemaakt om de gebruikerservaring te verbeteren.

De toekomst van de moto g-familie

Bij Motorola zijn wij blij om hoe deze 10 jaar moto 9 de hele serie smartphones opnieuw heeft gedefinieerd en wij voorspellen dat mobiele apparaten steeds essentiëler zullen worden voor consumenten als persoonlijke computerplatform en manieren van zelfexpressie. Motorola belooft door te gaan met het creëren van de meest geavanceerde en betaalbare smartphones en ervaringen voor de trouwe moto g gebruikers.