Motorola smartphone met 5G vanaf nu verkrijgbaar bij T-Mobile: Dit moet je weten

T-Mobile moto g 5g plus

Met de introductie van de Motorola moto g 5G plus maakten wij de belofte om 5G-netwerken toegankelijk te maken voor iedereen. Nu zetten we die belofte verder door met T-Mobile waar klanten vanaf heden de moto g 5G plus aanschaffen in combinatie met een 5G-bundel. Waarschijnlijk zit je nog met enkele vragen rond 5G: Wat is het precies? Wat zijn de voordelen voor jou? Wat is het verschil met 4G? Werkt zo’n 5G-smartphone ook nog met 4G? Wij zetten alles op een rijtje.

T-Mobile moto g 5g plus

5G in een notendop

Intussen is 5G geen onbekende term meer. Deze netwerken zijn de opvolgers van de 4G-netwerken die je smartphone al enkele jaren gebruikt om verbinding te maken met het internet. 5G is dus nieuwer dan 4G; tijd om uit te zoeken wat “nieuwer” precies betekent.

Ten eerste is 5G sneller dan 4G. Een film in hoge beeldkwaliteit of een enorme game van 100 gigabyte downloaden gaat nu in enkele minuten in plaats van uren. Als je onderweg een video streamt, zal die tussendoor ook niet meer haperen of vastlopen.

5G is bovendien stabieler dan 4G en heeft een lagere “latency”. Dat betekent dat de kans minimaal is dat je internetverbinding ineens wegvalt of zwakker wordt. De lage latency zorgt ervoor dat een actie op plaats A supersnel op plaats B is. Om dat tastbaar te maken, heeft T-Mobile de video The Impossible Tattoo gemaakt. De tattoo artist zet een tattoo op afstand zonder zijn klant aan te raken. Een robotarm tatoeëert zonder vertraging de huid van de klant precies met de tattoo die de tattoo artist op afstand zetten. Dat is extreem lage latency; dat is de kracht van 5G.

5G op je smartphone: wat zijn de voordelen?

Nu we weten wat 5G doet, verplaatsen we ons naar je smartphone. Stel dat je een Motorola moto g 5G plus koopt bij T-Mobile met een 5G-abonnement: wat zijn dan de voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de Motorola moto g9 plus met een “normaal” 4G-abonnement?

Op je smartphone zal je de hogere snelheden van 5G meteen merken. Een film of een heel seizoen van je favoriete serie op Netflix downloaden, gaat nu supersnel. Heb je een hele dag lopen filmen met je smartphone en wil je al je video’s in de cloud opslaan? Ook dat duurt nu geen uren meer, maar slechts een paar minuten.

Ben je toch die film vergeten te downloaden en zit je nu verveeld in de trein? Ook dan komt 5G goed van pas. De hoge snelheid en stabiliteit van 5G zorgen ervoor dat jouw film tijdens het streamen niet hapert. Dat is zo in bijna heel Nederland. Het 5G-netwerk van T-Mobile biedt namelijk landelijke dekking waardoor 90% van alle Nederlanders toegang heeft tot razendsnel internet. Op deze dekkingskaart kan je zien hoe uitgebreid het huidige 5G-netwerk is.

Hoe zit het met 4G?

Met een 5G-abonnement ruil je 4G niet in voor 5G. Je krijgt 5G bovenop alles wat je hiervoor al had. Als je je buiten het 5G-dekkingsgebied zou bevinden, dan maakt je smartphone gewoon verbinding met 4G. Je kan erop rekenen dat 4G beschikbaar blijft voor alle mensen zonder 5G-toestel. Of 5G-abonnement.

Vind je de Motorola moto g 5G plus een geweldig toestel, maar wil je geen 5G-abonnement? Ook dat is geen probleem. 5G-smartphones werken ook met 4G-netwerken en T-Mobile heeft ook 4G-bundels. Wil je nog nadenken over 5G en de moto g 5G plus en wel alvast kiezen voor Motorola, dan heeft T-Mobile de moto g9 plus in combinatie met een 4G-abonnement voor je.

Maak jij de sprong naar 5G of blijf je nog even hangen op 4G? Wat je ook doet, je zal altijd een Motorola vinden om je gezelschap te houden!

De Motorola moto g 5G plus met een 5G abonnement van T-Mobile vind je hier.