motorola toont innovatief idee voor rollable-concept smartphones

rollable-concept

Tijdens Lenovo Tech World ’22, toont Motorola de toekomst van innovatieve vormfactoren met een nieuw rollable-concept smartphone. Wij zijn al meer dan 90 jaar een pionier in de mobiele industrie en hebben altijd voorop gelopen op het gebied van innovatie, van opvouwbaar tot 5G.

Dit nieuwe rollable-concept komt voort uit het team van 312 Labs, Motorola’s interne innovatiegroep voor product-, onderzoeks-, ontwerp- en engineeringexperts van over de hele wereld. 312 Labs verkent verschillende opkomende technologieën voor onder andere het heruitvinden van apparaatvormfactoren. Om hiermee pijnpunten van consumenten op te lossen en nieuwe ervaringen mogelijk te maken. Dit nieuwe concept bouwt voort op het display en de mechanische innovaties die Motorola heeft geleverd in zijn opvouwbare smartphones zoals de razr 5G.

De visie achter oprolbaar

Wij zien de smartphone als een verlengstuk van een gebruiker – een hulpmiddel waarmee je je kunt aanpassen aan je omgeving en taken gemakkelijk mee kunt uitvoeren. Wij leggen de focus op flexibele OLED- of pOLED-schermen om een optimale balans tussen content en comfort te bieden. Het rollable-concept belichaamt dit idee met een scherm dat zich aanpast aan drie verschillende standen: uitgebreid, compact en peek, met een simpele druk op de knop.

Met een lengte van iets meer dan 4 inch trekt het oprolbare concept zich terug in een super zakformaat dat kleiner is dan de meeste andere premium toestellen op de markt. Of het nu gaat om een 6,5-inch scherm voor meeslepend gamen of een ingeschoven formaat voor gemak onderweg, dit concept biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van content en entertainment, terwijl het de hernieuwde flexibiliteit biedt van een klein apparaat met een omhullend scherm.