De defy satellite link voor plekken zonder mobiel bereik

defy satellite link

De Britse fabrikant van innovatieve smartphones Bullitt Group en Motorola, hebben de toevoeging van unieke satelliet-connectiviteit aan het rugged motorola defy-portfolio aangekondigd. De motorola defy satellite link is een Bluetooth-accessoire dat verbonden kan worden met elk iOS- of Android-apparaat* en deze zo geschikt maakt voor communicatie via satelliet. Het is ontworpen voor iedereen die ooit te maken heeft met de frustraties van geen mobiel bereik; of dat nu tijdens werk op afgelegen plekken is, bij outdoor-avonturen of in het dagelijks leven.

Het defy-portfolio spreekt een brede doelgroep aan en de motorola defy satellite link is geschikt voor iedereen die zich ooit in gebieden zonder mobiel bereik bevindt. Door betrouwbare en betaalbare satelliet-connectiviteit aan het defy-portfolio toe te voegen, vergroten we aantrekkingskracht nog eens.
De motorola defy satellite link en Bullitt Satellite Messenger maken gebruiksvriendelijke en betaalbare satellietconnectiviteit mogelijk voor iedereen met een smartphone. Dit is de definitie van het democratiseren van satellietcommunicatie.

Rugged Bluetooth-accessoire met Bullitt Satellite Connectivity

De motorola defy satellite link is een compact, lichtgewicht Bluetooth-accessoire met handige bevestigingslus, waarmee elk Android or iOS-apparaat gebruik kan maken van de Bullitt Satellite Messenger-applicatie voor het sturen en ontvangen van berichten via satelliet, locatietracking en SOS-assistentie.

Het apparaat is getest conform de militaire standaard MIL-SPEC 810H en is IP68 water- en stofbestendig. De batterij van 600mAh biedt een gebruiksduur van meerdere dagen. Het apparaat bevat bovendien een fysieke knop voor SOS en ‘locatie check-in’ die kunnen worden gebruikt als de verbonden smartphone niet binnen handbereik is. De motorola defy satellite link biedt het vertrouwen en de geruststelling van een satellietverbinding voor iedere smartphone, waar het avontuur je dan ook brengt.

Direct-naar-satelliet mobiele technologie

De Bullitt Satellite Messenger is de eerste op 3GPP-gebaseerde ‘direct-naar-satelliet’ berichtendienst. Met de dienst krijgen de nieuwe toevoegingen aan het motorola defy-portfolio toegang tot doorlopende, internationale én betaalbare satelliet-connectiviteit.

De motorola defy satellite device verbindt via Bluetooth met elke smartphone en maakt dan direct contact met geostationaire satellieten 37.500 km boven de aarde. Met de Bullitt Satellite Messenger is het dan mogelijk om altijd berichten te verzenden en ontvangen zo lang ze ongehinderd zicht op de lucht hebben, ook in gebieden zonder mobiel bereik of WiFi. De ontvanger krijgt het bericht als sms en kan reageren met de gratis iOS- of Android-versie van de app.

Prijzen en beschikbaarheid

De motorola defy satellite link is vanaf april 2023 beschikbaar via www.motorolarugged.com en via diverse retailers. Het accessoire kost € 119 los en € 169 in combinatie met een jaar Bullitt Satellite Messenger ‘Essentials’-abonnement (met tot dertig satellietberichten en SOS-noodhulp).

Abonnementen op Bullitt Satellite Messenger zijn er al vanaf € 4,99 per maand, inclusief 24/7 toegang SOS-noodhulpdienst van FocusPoint International. De kosten van via satelliet verzonden en ontvangen berichten worden gedekt door het abonnement van de verstuurder, zonder extra kosten voor de ontvanger.

Zie ook onze blog over de motorola defy