Meer gemoedsrust met de Moto Secure App

Secure

Privacy en de bescherming van gegevens wordt steeds belangrijker. Met ThinkShield van motorola krijg je als mobiele gebruiker extra beveiliging die de bescherming van de gegevens op je smartphone op elk niveau verbetert. Met uitgebreide hardware en software beveiligingsfuncties die voldoen aan de hoogste normen, zijn je gegevens beter beschermd tegen malware, phishing en andere bedreigingen van de digitale wereld. Om je te helpen optimaal te profiteren van alle beveiligingsfuncties introduceert Motorola de nieuwe Moto Secure App.

De Moto Secure App is een plek in je smartphone om naar toe te gaan voor alle belangrijke beveiliging en privacy functies op je toestel. Binnen deze app kan je snel de bescherming van je smartphone controleren door eenvoudige toegang tot alle gerelateerde Android en Motorola apps en instellingen.

De Moto Secure App biedt de onderstaande nieuwe beveiligingen die je meer gemoedsrust zal geven:

De Secure Folder

Voeg extra bescherming toe aan gevoelige informatie en apps door apps en bestanden te verbergen in een zogenaamde Secure Folder. Het is een mapje die je vervolgens weer kunt beschermen door een specifieke PIN code. Met Secure Folder heb je ook de mogelijkheid om de ‘Verborgen modus’ in te schakelen, waardoor je kunt kiezen uit vier pictogrammen en naamopties. Dus in plaats van het zichtbaar tonen van apps in een mapje kun je deze verstoppen voor nog meer privacy. Dit is vooral handig om meer gevoelige informatie zoals financiële apps, digitale portemonnees, winkelapps of e-mailaccounts te verbergen achter een discreet pictogram en label.

Netwerk bescherming

Of je nu onderweg bent of vanaf een openbare locatie werkt zoals een restaurant of bibliotheek, met de functie Network Protection minimaliseer je de risico’s wanneer je verbinding maakt met openbare Wi-Fi- en mobiele netwerken. Door Network Protection in te schakelen, wordt je automatisch op de hoogte gesteld wanneer een hotspot of Wi-Fi-gerelateerd beveiligingsprobleem wordt gedetecteerd. Binnen Network Protection kan deze functie specifieke apps tegenhouden om open verbindingen te gebruiken en spoofing voorkomen door 2G-verbindingen te blokkeren.

Lock Screen Beveiliging

Met Lock Screen Beveiliging kan je alle opties van je vergrendelingsscherm zien en beheren en aanpassen. Dit omvat de mogelijkheid om netwerk- en beveiligingsfuncties te vergrendelen. Vroeger kon een dief bijvoorbeeld gewoon het mobiele netwerk of Wi-Fi uitschakelen, waardoor je je smartphone niet meer kon vinden als je deze was verloren of was gestolen. Door deze functie nu in te schakelen, kan je de controle houden en voorkomen dat iemand het mobiele netwerk of Wi-Fi op je smartphone kan uitschakelen zonder de telefoon te ontgrendelen.

PIN Pad Cramble

Wanneer je bang bent dat iemand meekijkt hoe jij je smartphone ontgrendelt en zo achter je PIN komt, is PIN Pad Scramble heel handig. Het verandert namelijk de numerieke lay-out van je invoerscherm zodat nieuwsgierige ogen het patroon van de ingetoetste cijfers niet kunnen onthouden.

Privacy Dashboard

Het Privacy Dashboard biedt een duidelijk en uitgebreid overzicht van welke apps de afgelopen 24 uur toegang hebben gehad tot je agenda, contacten, bestanden, camera, microfoon en locatie. Als je iets te zien krijgt waar je je niet prettig bij voelt, kan rechtstreeks vanuit de Moto Secure-app app-machtigingen beheren, beveiligingsinstellingen bijwerken en privacycontroles wijzigen.

Beschikbaarheid van de Moto Secure App

De nieuwe Motorola Moto Secure App is momenteel beschikbaar op de Lenovo ThinkPhone by Motorola, moto g73 5G en moto g53 5G. In de nabije toekomst zal de app beschikbaar zijn op Motorola-toestellen die Android 13 of hoger ondersteunen. Dus wellicht moet je nog even wachten totdat deze functie ook op jouw moto te vinden is.