Dag van de Duurzaamheid, wat kun je doen met je (oude) smartphone

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid wordt elk jaar op 10 oktober gehouden. Een dag waarop ‘duurzame keuzes’ centraal staan op scholen, bedrijven en bij mensen thuis. Wat kun je allemaal doen met je (oude) smartphone binnen het thema van duurzaamheid.

Duurzaam met je smartphone

De smartphone industrie is niet een van de meest duurzame industrieën, maar we worden elke dag stappen gezet om duurzamer te worden. Ook bij motorola zijn we daar mee bezig en zetten we kleine stappen door bijvoorbeeld de verpakkingen geheel plasticvrij te maken.

Wat doe je met je oude smartphone?

Gemiddeld doen we drie jaar met een smartphone voordat we een nieuwe kopen. Dat kan voor jou korter of langer zijn, maar het feit is dat er dan een toestel overblijft dat vaak nog best goed is. Opbergen in de rommella in de keuken is niet duurzaam, laten we er een nieuwe bestemming voor vinden.

Wanneer je een smartphone over hebt, kijk dan eens om je heen of er iemand is die je een plezier kunt doen met dit toestel. Je kinderen, buren of misschien iemand in de wijk waarvan je weet dat diegene het even financieel moeilijk heeft. Goed zoeken, maar er is altijd iemand die je blij kunt maken.

Lever hem in bij Stichting CliniClowns

De CliniClowns laten zieke kinderen vergeten dat ze ziek zijn en dat mensen met een beperking of dementie zich gezien en begrepen voelen. Een fantastische beleving voor jong en oud in een vaak niet prettige omgeving of situatie.

Deze stichting zamelt oude smartphones in en de opbrengst komt geheel ten behoeve van de CliniClowns. Zo kunnen ze nog meer mensen dat steuntje in de rug geven wat ze zo nodig hebben. Zo zet je je oude smartphone in voor een goed doel!

Doneer je oude smartphone hier

Geef je oude smartphone een nieuwe taak!

Een smartphone is eigenlijk een kleine computer waarmee je toevallig ook kunt bellen. Een toestel dat je over hebt kun je daardoor voor heel veel andere zaken inzetten. Met een klein beetje knutselen kun je er de volgende dingen mee maken.

Nog meer tips om duurzamer te zijn met je smartphone

Duurzaam zijn betekent ook dat je zuinig omgaat met het verbruik van energie. Trek daarom de stekker uit het stopcontact wanneer je smartphone vol is. Dat scheelt in het verbruik van stroom en je toestel gaat ook nog eens langer mee. Controleer daarnaast de staat van je lader, is deze al op leeftijd gebruik dan een nieuwer model.

Als laatste wijzen we je op de mogelijkheid van Refurbished. Deze term staat voor het repareren, opknappen en dan weer verkopen van smartphones. Er zijn verschillende bedrijven actief in deze sector, en je verdient er ook nog wat centjes mee.

Photo by Jack Church on Unsplash

Photo by Markus Winkler on Unsplash