Yoshi Mertens Thumbnail

Mijn biografie

Mijn naam is Yoshi Mertens. Ik ben 26 jaar oud en ben al m’n hele leven creatief bezig. M’n passie voor kunst heb ik geërfd van m’n oma en uitte zich al sinds de lagere school. Al van kinds af aan was ik aan het tekenen, knutselen en boetseren met klei. In m’n vrije tijd ben ik dan ook jarenlang naar de kunstacademie geweest.

Uitdagingen opzoeken

Eens de middelbare school en daaropvolgend het hoger onderwijs, werd de combinatie kunst-academie/school iets te druk en ben ik in mijn meer beperkte vrije tijd, zelf creatieve uitdagingen gaan opzoeken. Initieel ben ik toen gestart met het maken van 3D-modellen in Google Sketchup en Blender. Zo heb ik een tijdje zelf uitbreidingspakketten gemaakt voor Rollercoaster Tycoon 3. Pretparken bezoeken is immers een andere grote hobby van mij! Langzamerhand ben ik ook gaan experimenteren met het maken van video’s en het bewerken van foto’s in Photoshop. In die periode stonden complexe photoshop composities centraal. Ik creëerde als het ware fantasie beelden vanuit dagdagelijkse foto’s. Een zeer tijdrovende en uitdagende klus, maar ik ging geen uitdaging uit de weg! In elk werk trachtte ik de lat hoger en hoger te leggen. Zo incorporeerde ik 3D modellen in m’n photoshop composities en werden de mogelijkheden onbeperkt. Deze composities vereisen echter zeer veel tijd, waardoor ik op m’n creatieve reis langzamerhand naar Lightroom afgezakt ben.

De passie voor reizen

Reizen en de wereld ontdekken is een andere passie van mij. Wanneer ik op vakantie ben met vrienden of de familie, durf ik de camera al snel over te nemen en huppel ik achteraan de groep met de camera om alle details en de beste (natuur)shots vast te leggen. Een viertal jaar geleden heb ik m’n eigen DSLR gekocht met een onvergetelijke reis naar Lapland in het vooruitzicht. Onvergetelijk was het en ik had prachtige shots verzameld. Jammer genoeg waren er veel shots mislukt omdat ik iets te overmoedig geweest was met de camera door deze in manual mode te zetten (ja zelfs de manuele focus stond aan!). Dit leidde tot veel out-of-focus shots en toen heb ik besloten om mijn camera meer en beter te leren gebruiken.

365 challenge

In 2018 startte ik met een 365 challenge, waarbij ik één foto per dag maakte en zo ben ik in de wereld van fotografie en later videografie terechtgekomen. Tijdens de 365 challenge heb ik een Motorola One Action gewonnen en dit was het moment waarop ik ook meer met smartphone foto’s begon te experimenteren. De beste camera is immers deze die je altijd en overal bij hebt en laat dit nu net je smartphone zijn. Ondertussen ben ik aan het kijken om m’n DSLR camera te upgraden, bezit ik een drone, een geüpgrade phone en combineer ik fotografie en videografie meer en meer.

Altijd weer iets nieuws leren

Wie weet wat de toekomst nog allemaal zal brengen. Je ziet het wel, fotografie en videografie maken een groot deel van m’n leven uit, maar in m’n dagdagelijkse job ben ik gepassioneerd bezig met chemie en wetenschap. Je kunt nooit genoeg leren en er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken of een mysterie te doorgronden.

Moto Medailles Verdient Yoshi Mertens volgens jou ook een medaille?
138 Medailles