Sten Richters heeft een missie en dat is zo hoog mogelijk komen op de wereldranglijst met padel. Deze snelgroeiende sport heeft ook Sten te pakken en nu wil hij er alles aan doen om zo hoog mogelijk te komen. Dat betekend veel doen, maar ook veel laten.

Geen Tennis maar Padel

Al heel vroeg was Sten met topsport bezig. Tot zijn tiende levensjaar deed hij aan turnen, hij trainde 14-16 uur in de week en kwam ver. Daarna kwam de liefde voor de balsporten. Hij combineerde eerst het tennis met het voetbal, maar om alles uit de sport te halen besloot hij zich te concentreren op het tennis. Totdat hij in aanraking kwam met Padel.

Hij had met een schooltrip van het CIOS al wel eens op een Padelbaan gestaan maar zijn talent voor deze nieuwe balsport kwam op een onverwachte plek naar boven. Tijdens een vakantie in Spanje deed Sten met zijn vader mee aan het Padel Camping Toernooi, kwam in de finale en won. De week erna deden ze weer mee met het zelfde resultaat, winst!

Teruggekomen in Nederland wilde hij meer spelen, maar dat was niet zo heel makkelijk. Het was 2018 en Padel was nog heel erg klein in Nederland. Gelukkig waren er meer mensen uit het tenniscircuit die interesse hadden in de Padelsport en kon hij zijn partijen gaan spelen.

Hoewel veel mensen zeggen dat Padel veel op Tennis lijkt, ziet Sten meer verschillen dan overeenkomsten “ de basisslagen zijn hetzelfde, maar in Padel zijn de afstanden korter, je mag gebruik maken van de wand en er zit heel veel emotie in het spel..” Deze emotie maken van Padel een leuke kijksport, het is snel, en er gebeuren veel onverwachte en gekke dingen

Alles op de Padelsport met een groot doel

Nog een half jaar dan is Sten klaar met zijn opleiding Sportmanagement en Ondernemen en dan gaat de knop om. Hij wil alles uit zijn carrière halen en dat betekent dat hij al zijn tijd vrijmaakt voor de sport. Daardoor zal hij minder zijn familie en vrienden zien want hij zal het grootste gedeelte van het jaar in Madrid doorbrengen. Spanje is het land waar de sport op het hoogste niveau gespeeld wordt en waar de beste faciliteit en trainers zijn.

Zijn verhuizing naar Madrid is de start van een missie, “Het eerste doel is Nederlands kampioen worden in maart 2023, daar zet ik nu alles voor opzij’ zegt Sten. ‘Daarna wil ik zo hoog mogelijk komen op de wereldranglijst en het eerste doel daar is de top 100 binnendringen’

Stiekem hoopt Sten op nog wat anders want er gaan stemmen op dat Padel een Olympische Sport gaat worden. Het Nederlandse initiatief Padel As Well verzameld handtekeningen en steun om de sport op de Olympische Spelen van 2032 te krijgen. Dan heeft dit talent nog tien jaar om zich op te werken naar Olympisch niveau want “ Olympisch kampioen worden is het hoogst haalbare in elke sport”.
Door zijn talent, doorzettingsvermogen ondersteunt motorola in het kader van Power to Empower . Wij blijven hem volgen op zijn pad naar succes!

Moto Medailles Verdient Sten Richters volgens jou ook een medaille?
33 Medailles