Onze biografie

Stel je eenentwintig studenten voor met één gemeenschappelijk doel: de meest efficiënte zonneauto ter wereld bouwen. De studenten van Solar Team Twente ontwikkelen in één jaar tijd een nieuwe zonneauto van de grond af aan. Deze auto is ontworpen om meer dan 3.000 kilometer te rijden door alleen zonne-energie te gebruiken. Klinkt dat gek? Dat is het ook, maar studententeam Solar Team Twente maakt het onmogelijke mogelijk. Door mee te doen aan verschillende solarraces over de hele wereld daagt het team elk jaar de grenzen van de bestaande technologie uit. In oktober 2023 doet het team mee aan de unieke en extreem uitdagende Bridgestone World Solar Challenge, waarbij het van Darwin naar Adelaide rijdt door de outback in Australië.

Passie voor innovatie en efficiënte mobiliteit

Bij Solar Team Twente horen passie voor innovatie, passie voor efficiënte mobiliteit en passie om anderen te inspireren. Met meer dan 15 jaar ervaring en een sterk netwerk van bedrijven en voormalige teamleden bereiden ze zich voor op de races zoals anderen dat zouden doen op de Olympische Spelen. Om de 2 jaar start in september een nieuw team, neemt diezelfde maand deel aan de iLumen European Solar Challenge in België en werkt vervolgens een jaar lang keihard om de meest efficiënte zonnewagen ter wereld te bouwen. De auto kan meer dan 3.000 kilometer rijden, alleen aangedreven door zonne-energie, wat betekent dat efficiëntie het sleutelwoord is. Verschillende aspecten van de auto zijn van invloed op de efficiëntie van de auto, dus ze moeten goed worden ontworpen. Voorbeelden zijn de aerodynamische vorm van de auto, de prestaties van de accu en natuurlijk het rendement van het zonnepaneel. Binnen dit interdisciplinaire team moeten de verschillende subteams nauw samenwerken om een ​​betrouwbare en efficiënte zonneauto te realiseren.

Anderen inspireren

Het zonneteam is gevestigd in Enschede, Nederland. Het is onderdeel van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente. Solar Team Twente is een van de grootste studententeams van Nederland. Het verenigt meer dan 150 bedrijven in en buiten het land om samen met het team de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen. Teamleden pauzeren hun studie anderhalf jaar om te laten zien wat je in korte tijd kunt bereiken. Hun doel is om anderen te inspireren om zelf bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Samen maken we het verschil!

Moto Medailles Verdient Solar Team Twente volgens jou ook een medaille?
189 Medailles