Cupra Eredivisie Padel – dag 2

padel

Op zondag 11 juni mocht team Peakz Rekre Sport 1 aantreden voor de tweede speelronde van de CUPRA Eredivisie padel. Op deze dag moest er gespeeld worden tegen Shot 1. Vorig jaar was dit team de tegenstander in de finale van de eredivisie zomer. Ons team heeft dus gestreden om het Landskampioenschap tegen SHOT 1. Dat belooft dus een waar spektakel te worden!

De wedstrijden gaan van start! Bram Meijer en ik (Sten Richters) spelen tegen Werner Lootsma en Thijs Roper. De mannen van Peakz Rekre Sport 1 vliegen uit de startblokken en winnen de eerste set overtuigend met 6-0. De tweede set wordt zakelijk, na een korte verslapping aan het begin van die set (4-2 achter) met 6-4 afgerond. Op de baan daarnaast wordt een geweldige wedstrijd gespeeld! Robin Sietsma & Jorrit Notenboom nemen het op tegen het nummer 1 koppel van SHOT 1; Menno Nolten & Rene Lindenbergh. SHOT 1 gaat zet dus vol in op het winnen van de tweede dubbel. Robin & Jorrit vechten voor elk punt!

Een zware en lange eerste set gaat in de tiebreak naar de kant van Peakz Rekre Sport 1. Dit harde werk wordt in de tweede set direct beloond met een vroege break. Deze voorsprong wordt dan ook vastgehouden en later zelfs uitgebreid. Robin en Jorrit weten de winst weten te pakken in de tweede set met maar liefst 6-1! Het tactische plan van SHOT 1 is dus niet geslaagd.

Tussenstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT ; 2 – 0

Na een korte pauze gaat padel tweede ronde van start. Jorrit en ik moeten het in de derde wedstrijd opnemen tegen Rene en Werner. Na een foutloze start in de eerste set, gewonnen met 6-0 door Jorrit en ik, volgt er een lange en spannende “drie setter”. De overwinning gaat naar de kant van SHOT 1. Cruciale game in deze spectaculaire game was de 8ste game in de 2e set. Jorrit en ik stonden 6-0 en 4-3 voor. Jorrit serveerde voor 5-3, maar deze game gaat na een prachtige rally op “golden point” naar Werner en Rene. Dit gaf de mannen van SHOT de kracht om nog 1 keer aan te zetten en uiteindelijk deze padel partij naar zich toe te trekken. De vierde wedstrijd van de dag wordt gespeeld door Bram en Robin die de strijd mogen aangaan met Menno Nolten en Giovanni Bos. Bram en Robin weten deze wedstrijd in twee hele “steady” sets binnen te slepen, ondanks een ijzersterk optreden van zowel Menno als Giovanni.

Eindstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 1 ; 3 – 1

Noot: Na het eerste weekend heeft Peakz Rekre Sport 1 dus beide padel speeldagen gewonnen! Een goede start van deze editie van de Cupra eredivisie zomer 2023. De spelers hebben nu een week de tijd om te trainen en uit te rusten. Volgend weekend gaat de competitie weer verder!
Wij houden jullie op de hoogte of kijk op de KNLTB site!

Met sportieve groet,

Sten