Cupra Eredivisie Padel – dag 5

Padel

Voor de 5e – en laatste – speelronde in de padel poulefase mocht ons kampioensteam aantreden tegen SHOT 2. Aangezien SHOT 1 met 3-1 verslagen werd in de 2e speelronde, leek dit vooraf geen probleem te worden voor ons. Echter kampten we met een aantal afwezigen, dan wel geblesseerd of uitkomend voor #TeamNL in The European Games! Ons team Peakz Rekre Sport was hofleverancier van deze Games met 3 van de 4 mannelijke spelers (Sten, Bram en Robin)!

Ons team zag er dus een tikkeltje anders uit dan normaal. Sten werd op een hoogwaardige wijze vervangen op links, namelijk door aanstormend talent Xander Aué! De man met de beste kicksmash van de Nederlandse velden.

We begonnen de dag met Uriël & Bart tegen Tim van Gelder & Etienne Hartevelt. Uriël & Bart begonnen de wedstrijd nog stroef, ze kwamen met 2-4 achter, echter werd de stand vanaf dat moment binnen ‘no time’ omgebogen, aan het einde van de set stond er 6-4 op het scorebord in het voordeel van onze mannen. In de tweede set waren de mannen uit Zeist geen partij. 6-4 6-2.

Op de baan ernaast speelde onze debutant Xander Aué naast mijzelf (Jorrit). Wij speelden tegen Wietse Bos & Ruben Murauer. Na een stroef begin, waarin Xander even moest wennen aan de grote druk die het Peakz Rekre shirt met zich meebrengt;-), werd de eerste set met 1 break verschil gewonnen, 6-4. In de tweede set was de spanning eraf en liet Xander nog even zien wat hij allemaal in zijn arsenaal heeft. Hij sloeg ‘fruta na fruta’ zoals we dat in padel noemen. ‘De ene wereldbal werd na de ander geslagen’, voor de niet-Spaans ‘padellende’ lezer. De tweede set ging dan ook in rap tempo voorbij. De eindstand kwam zo op 6-4 6-3 te staan.

Padel tussenstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 2; 2-0

Hierna husselden we wat met onze koppels. Uriël mocht weer aantreden tegen Tim en Etienne, dit keer met mij aan zijn zijde. We lieten er geen gras over groeien en gunden de mannen 3 games. Een zeer eenzijdige wedstrijd.

Xander mocht weer vlammen in z’n debuut optreden voor team Peakz Rekre Sport! Dit keer met Bart naast zich en weer tegen Ruben. Die speelde deze wedstrijd samen met Lars Brakel. En ook hier was SHOT 2 geen partij, 6-1 6-3. En zo staat er voor de 4e keer dit seizoen een eindstand van 4-0 in het voordeel van Peakz Rekre Sport 1 op papier.

Eindstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 2; 4-0

Er staat ons nog nu nog ‘maar’ één ding te doen; aankomende zondag 2 juli die landstitel opnieuw veroveren en de beker mee terug naar Utrecht nemen!!
DE FINALE: Peakz Rekre Sport 1 vs Shot 1

LOCATIE: 2 juli 2023 @Sportpark Eindhoven-Noord bij T.P.C. Eindhoven! Deze keer met het verslag van Robin Sietsma!

Met sportieve groet,

Jorrit