maak kennis met onze nieuwe ambassadeur: olympisch skeletonatleet Akwasi Frimpong

Vol trots kunnen wij jullie laten weten dat Motorola een nieuwe aanwinst toevoegt aan het sports partnership-portfolio. De Olympisch skeletonatleet Akwasi Frimpong draagt bij aan onze missie om jonge mensen te ondersteunen en hen in staat te stellen hun doelen te bereiken. Akwasi Frimpong draagt vanaf nu het ‘batwing’-logo van Motorola op zijn pak en op de slee. Ook zal hij door het jaar heen aanwezig zijn op verschillende Motorola-events en maakt hij content in samenwerking met Motorola. Dus het komende jaar zal hij vaker op onze Socials te zien zijn.

Maak kennis met Akwasi

akwasi

Akwasi Frimpong (35) is een Nederlands-Ghanese sporter. Hij is geboren in Ghana, maar verhuisde op achtjarige leeftijd naar Nederland, waar hij opgroeide in de Amsterdamse wijk De Bijlmer. Hij is zijn sportcarrière gestart als sprint-atleet, was bobsleeër, en beoefent momenteel zijn passie skeleton. Op dit moment woont en traint hij in Utah. Hij was de tweede Ghanees die deelnam aan de Olympische Winterspelen. Naast het sporten heeft Frimpong de stichting i.o. ‘Hope of a Billion’ om Afrikanen en underdogs wereldwijd te overtuigen hun dromen niet op te geven. Akwasi zegt daarover: “Samenwerken met Motorola is heel speciaal voor mij want Motorola was de eerste mobiele telefoon die ik heb aangeschaft als tiener. Ik wil vanuit mijn positieve ervaringen samen met Motorola de huidige jeugd empoweren. Ik ben constant in contact met mijn familie, vrienden, sponsors en supporters over de hele wereld, van Afrika tot Europa en van de Verenigde Staten tot Azië. Daarom heb ik gebruiksvriendelijke en betrouwbare apparatuur nodig zodat ik verbonden ben met iedereen.”

Een echte doorzetter

Akwasi Frimpong is enorm positief ingesteld en is een echte doorzetter. Door deze instelling heeft hij vele medailles gewonnen met atletiek in Nederland en de Verenigde Staten. Nu jaagt hij zijn droom na om de eerste Winterspelen-medaille te halen voor het continent Afrika. Hiermee wil Akwasi jonge mensen inspireren en motiveren om hun dromen altijd na te jagen en uiterste uit zichzelf te halen. Dankzij deze instelling is hij een echte inspiratiebron voor jongeren om hun dromen niet op te geven. Daarom zijn wij trots op deze samenwerking. We kijken uit om hem te ondersteunen in zijn carrière de komende tijd en voorspellen goede dingen voor Akwasi in de toekomst.

akwasi

Wil je meer lezen over het inspirerende verhaal van Akwasi Frimpong, volg hem dan op zijn Instagram en bezoek zijn website.