“Voor elke vuile, blinde muur mogen ze mij contacteren”. Street Art met motorola

Ik stel me even voor. Ik ben WAF, uiteraard is dit niet mijn echte naam, maar mijn graffitinaam. Ik ben 46 jaar en woonachtig in de grootste carnavalsstad van Vlaanderen, namelijk Aalst. 

Bovenstaande foto’s werden gemaakt met de motorola edge 30 pro 

Ik ben begonnen met graffiti in 1989, als 12-jarige rebel. In een latere fase in mijn leven ontdekte ik dat door het geven van graffitiworkshops ik graag met jonge mensen bezig ben om hun artistieke talenten te ontwikkelen.  
 
Door deze ervaringen heb ik besloten om na mijn opleiding als fotograaf aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) te Gent mijn lerarendiploma te behalen en sindsdien heb ik als leraar gewerkt op de academie en nu werk ik nog steeds als leraar op het Lyceum in Aalst waar ik vakken artistieke vormgeving geef. 

“Voor elke vuile, blinde muur mogen ze mij contacteren” 

Tijdens mijn fotografieopleiding was ik vooral geboeid door sociaal-documentaire fotografie omdat voor mij het vertellen van een verhaal aan de hand van foto’s een boeiend gegeven is. 

Ik ging in opdracht van Motorola op pad met de motorola edge 30 pro, een smartphone waarbij je de kwaliteiten van een analoge of digitale camera snel kunt evenaren. De reactietijd van de camera is laag en het beeld is super helder. Het toestel ligt gemakkelijk in de hand. Ik vind het zeer handig dat je door een eenvoudige draaibeweging de camera opent, dit gebeurt snel zodat je op het juiste moment de juiste foto kan nemen. Ook de opstart van de zaklamp gebeurt met een handbeweging, wat heel handig is. 

Bovenstaande foto’s werden gemaakt met de motorola edge 30 pro 

“Fotograferen met de edge 30 pro bij mindere lichtomstandigheden” 

Om het toestel optimaal uit te testen ben ik op stap geweest om verschillende streetart te fotograferen. Ik vond de kleurweergave op het scherm zeer goed, ook wanneer ik de foto’s nadien thuis bekeek op een groter scherm. Dit vond ik belangrijk omdat de juiste kleuren een juiste indruk of gevoel weergeven. Ook bij het fotograferen in zwartwit gaf de camera een mooie schaal aan grijswaarden

Bovenstaande foto’s werden gemaakt met de motorola edge 30 pro 

Ook bij het fotograferen in mindere lichtomstandigheden registreert de camera nog steeds een duidelijk beeld met zeer weinig ruis. Dit is super omdat na een dagje schilderen de zon al veel lager staat en ik toch graag met een goed beeld op de camera naar huis wil gaan. 

De motorola edge 30 pro is voor mij ook de perfecte telefoon om naar YouTube of streamingdiensten te kijken. Als ik dan toch een minpuntje moet of mag geven zou ik zeggen dat het geluid luider zou mogen zijn. Ik begrijp dat dit is om onze oren te beschermen omdat we de muziek soms luider zetten dan nodig is. Mijn besluit: de motorola edge 30 pro is een uitstekende smartphone met topcamera voor Street Art Photography. 

Dé Carnavalswerkhallen

De carnavalswerkhallen aan de Hoge Vesten 66 bieden onderdak aan tientallen Aalsterse carnavalsgroepen. In deze loodsen werken de carnavalsgroepen hun praalwagens af. Vlak bij de werkhallen kan je de carnavalssfeer opsnuiven in de kantine ‘Halle 13’. Zowel de hallen als de kantine zijn opgesmukt met prachtige graffiti van het collectief ‘Team Alosta’. 

Bovenstaande foto werd gemaakt met de moto g 5G plus 

 
Verschillende graffitikunstenaars maakten in het weekend van 24 en 25 september de muurschildering af met de afbeelding van twee grote Aalstenaars. Een eerbetoon aan Keizer Kamiel Sergant en oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, als dank voor wat zij betekend hebben voor Aalst en voor de carnavalisten. Uiteraard werden tijdens het weekend ook mooie beelden geschoten met de edge 30 pro. Ideaal, want op zaterdag was het grijs, mistig en het regende, maar de kleuren kwamen meer dan goed tot hun recht met het toestel.  

Bovenstaande foto’s werden gemaakt met de moto g 5G plus 

Street Art in Brussel 

Heel wat Belgische en internationale kunstenaars nemen Brussel in en versieren de stad met hun kleurrijke graffiti én Street Art. Wist je dat bepaalde werken echte muurschilderingen zijn en dat sommige kunstenaars zelfs tentoonstellen in een galerij? Brussel heeft ook zijn eigen Street Art parcours. Dit parcours neemt je mee langs alle prominente werken binnen en buiten het stadscentrum.

Je ontdekt namen als Bonom, Créons en Kool Koor via dit thematisch en geografisch parcours. Hieronder vind je enkele beelden van mijn zoektocht naar muurschilderingen, sculpturen, tekeningen, collages of installaties op de gevels, de grond en andere stadselementen. 

Bovenstaande foto’s werden gemaakt met de motorola edge 30 pro 

(1) Waf Alosta | Facebook 

Waf Alosta 

@wafalosta • Instagram-foto’s en -video’s