Motorola viert 5G succes 48 jaar na het eerste telefoongesprek

Dit voorjaar viert Motorola twee uitzonderlijke jubilea! Enerzijds vanwege onze bijdrage aan de ontwikkeling van mobiele technologie in het 5G-tijdperk en anderzijds om onze aanhoudende ambitie voor baanbrekende innovaties onderstrepen.

Twee historische momenten

Twee jaar geleden op 3 april 2019 werd Motorola door het combineren van de 5G moto mod met de moto z3, ’s werelds eerste smartphone merk met een commercieel beschikbare 5G-smartphone. Dit was een belangrijke stap om deze technologie toegankelijk en beschikbaar te maken voor iedereen. Op dezelfde dag in 1973 introduceerde Motorola ’s werelds eerste mobiele telefoonsysteem met het prototype van de Motorola DynaTAC 8000X. Van het eerste mobiele telefoongesprek ooit, tot een razendsnelle verbinding via het 5G-netwerk: Motorola-toestellen zijn er bij geweest vanaf het allereerste begin.

In de afgelopen twee jaar heeft Motorola zijn toewijding aan 5G-innovatie doorgezet door een aantal mmWave- en sub-6 5G toestellen te introduceren. Jij krijgt daarmee als consument toegang tot razendsnelle downloadsnelheden via een mobiele verbinding. In mei 2019 werd door Motorola voor het eerst een 1Gbps downloadsnelheid gemeten via een live 5GmmWave-netwerk. Enkele maanden later in februari 2020, werd door Motorola de eerste 2Gbps downloadsnelheid gemeten. Dat was toen nog een primeur.

Of het nou gaat om de motorola edge, gelanceerd in april 2020 met een snelheid van meer dan 4Gbps op zowel mmWave als sub-6GHz frequenties, of de altijd-stijlvolle razr 5G die de eerste 5G SPC (756G) en vier antennes heeft voor een waanzinnige prestatie: Motorola voldoet aan alle eisen voor het premium segment.

5G

De krachtigste moto g met 5G tot nu toe

De moto g100 is de nieuwste toevoeging aan onze lijst toestellen met 5G met een betaalbaar prijskaartje. Dit toestel laat zien dat Motorola sterk is als leider in het verder implementeren van deze technologie. De moto g100 is een van de eerste telefoons ter wereld die het nieuwste Snapdragon™ 870 5G-Mobile Platform gebruikt. Dat resulteert in ongelooflijk snelle 5G-1 en Wi-Fi-verbinding voor de beste prestaties en hoogste data-snelheden onder de moto g-modellen.**

Met innovaties op het gebied van de snelste verbinding richten wij ons op het uitbreiden van het pionierswerk waarvoor Motorola bekend staat. Het is ons doel om snelle dataverbinding toegankelijk te maken voor iedereen en a.d.h.v. mobiele technologie het leven van iedere smartphonegebruikers een stukje rijker te maken. Motorola is het smartphone merkt met motopower!

Bezoek voor het actuele aanbod Motorola smartphones onze website

** Gebaseerd op interne tests van de combinatie van Qualcomm-modem en connectiviteit met 5G-technologie;5G-serviceplan en -netwerkdekking vereist; alleen beschikbaar in bepaalde gebieden.